Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Heeft u een storing aan de geiser?

Ondanks het periodieke onderhoud, kan het altijd voorkomen dat de geiser een storing geeft. Veelal is deze zelf op te lossen, door enkele stappen na te lopen.


Ruikt u een gaslucht?

Open ramen en deuren
Hierdoor kan het gas uit de ruimte ontsnappen.

Sluit de hoofdtoevoer van het gas af
Uw hoofdgaskraan bevindt zich vlak voor de gasmeter, meestal in de meterkast. Wanneer de uiteinden van het kraantje met de leidingen meelopen, dan staat hij open. Staan de uiteinden haaks op de leiding, dan is hij dicht.

Gebruik in géén geval vuur
Geen sigaret of kaarsje aansteken.

Wees voorzichtig met elektriciteit
Eventuele vonkjes, veroorzaakt door bijvoorbeeld een lichtschakelaar, kunnen bij een grote hoeveelheid opgehoopt gas tot een explosie leiden.

Neem zo spoedig mogelijk contact op met uw loodgieter op 085 019 2174


Het water blijft koud of wordt niet warm genoeg?

Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit en de gaskraan openstaat. Wellicht is de waakvlam uit en kunt u deze weer aansteken om de geiser weer werkend te krijgen. Blijft de waakvlam niet branden, dan kan het zijn dat de inspuiter vervuild is, waardoor de gastoevoer automatisch wordt afgesloten. Uw loodgieter kan dit voor u repareren en het toestel weer in werking stellen.
Te weinig druk op het water uit de kraan kan veroorzaakt worden door een defect aan de kraan en niet aan de geiser zelf. U kunt de andere kranen nazien op waterdruk en indien het maar één kraan betreft, kan een eventueel defect aan de geiser worden uitgesloten.
Problemen met warm water alleen in de douche kunnen veroorzaakt worden door de installatie van een waterbesparende douchekop. Heeft u op een ander tappunt wel warm water, dan kan een defect aan de geiser worden uitgesloten.
Heeft u nog steeds problemen met de geiser, dan zijn we u graag van dienst!
 
Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters voor een reparatie aan de geiser of de onderhoudsbeurt? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie, zoals het merk van de geiser (bijvoorbeeld fasto, Vaillant, Bosch). Mocht dit onbekend zijn, dan ontvangen wij graag foto’s. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.
U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.


Waarom is goed onderhoud aan de geiser zo belangrijk?

Jaarlijkse controle van uw geiser door een vakman is belangrijk. Controle op een goede en veilige werking om storingen te voorkomen.  Belangrijker nog is om het risico te minimaliseren dat er schadelijke gassen vrijkomen. Een goed onderhouden geiser is ook goed voor uw energierekening. Een slecht onderhouden geiser zal namelijk veel harder moeten werken om een goed resultaat te halen en dat ziet u terug op de energierekening.

Geiser onderhoud Geiser onderhoud


Hoe werkt een geiser en wat is het verschil met een boiler?

Tegenwoordig worden de ouderwetse geisers haast niet meer geïnstalleerd en veelal vervangen door een combiketel of een boiler. Toch zijn er nog voldoende geisers in gebruik in oudere flats en woningen, vaak in combinatie met een moederhaard, gevelkachel of aansluiting op de blokverwarming.
Een geiser, ook wel een “doorstroomtoestel” genoemd, warmt het water op door het langs een warmtebron te laten stromen. Meestal wordt het water verwarmt door het gebruik van aardgas, maar soms wordt er ook butaan of propaan gebruikt.
Het water wordt bij een geiser pas opgewarmd bij het opendraaien van de warmwaterkraan, dit in tegenstelling tot een boiler, waar het water constant op temperatuur wordt gehouden. Een ander verschil met de boiler, is dat een geiser onbeperkt warm water geeft. Een boiler heeft een beperkt reservoir met warm water en is dus niet geschikt om bijvoorbeeld een bad te vullen.
Een geiser is, zowel in verbruik als aankoop goedkoper dan een boiler, omdat het water alleen verwarmd wordt wanneer daar vraag naar is.
Er is een onderscheid te maken tussen een keukengeiser en een badgeiser. De keukengeiser heeft een beperkte capaciteit, voldoende warm water voor de afwas of een warme douche. Het nadeel van het aansluiten van de douche op de keukengeiser is dat het wel even kan duren voordat het water daar warm is,
Badgeisers worden geleverd met een veel grotere capaciteit en zijn uitermate geschikt om genoeg water te verwarmen om het bad te vullen.


Wat is het verschil tussen een open en een gesloten geiser?

Een gesloten geiser haalt voor de verbranding van gas geen zuurstof uit de ruimte waar het is geplaatst. De lucht die hiervoor nodig is, wordt van buiten aangevoerd via een eigen aan- en afvoerbuis. De kans dat er rookgas of koolmonoxide vrijkomt in de ruimte waar de geiser hangt, is hierdoor nihil. Een gesloten geiser is een veilige optie voor de huidige, steeds beter geïsoleerde woningen.
Een open geiser haalt de benodigde zuurstof uit de ruimte waar het is geplaatst. Het is belangrijk dat deze ruimte goed geventileerd wordt en de rookgassen met een pijp naar buiten worden afgevoerd. Doordat de huidige woningen steeds beter worden geïsoleerd en natuurlijke ventilatie vaak ontbreekt, zijn deze geisers gevaarlijk. Een open geiser wordt tegenwoordig dan ook bijna niet meer geplaatst, wegens de kans op koolmonoxidevergiftiging. Ons advies is dan ook om bij een open toestel altijd een koolmonoxidemelder te plaatsen voor uw veiligheid.
In het verleden werden ook afvoerloze geisers geplaatst, zonder afvoer naar buiten. De rookgassen kwamen in de woning terecht, wat zonder ventilatie levensgevaarlijke situaties kan opleveren. Door te weinig aanvoer van zuurstof bestaat een grote kans op koolmonoxidevergiftiging. Deze afvoerloze geisers mogen tegenwoordig niet meer geïnstalleerd worden. Bestaande geisers zijn toegestaan als er een ontluchtingsrooster aanwezig is. Dit rooster dient te allen tijde open te blijven voor uw veiligheid.
 
 
 
 
 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Reparatie geiser
Loodgieter Reparatie geiser

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot