Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Uw sifon vervangen

Het vervangen van de sifon van uw wastafel lijkt heel eenvoudig. Echter gaat het vaker fout dan goed. Vaak heeft de sifon vele jaren vastgezeten en is deze vervormd geraakt, zijn rubbers uitgedroogd of is de sifon verkalkt of door vuil vertroebelt.
Het losmaken lukt dan vaak nog wel, met of zonder geweld, echter is het terugplaatsen vaak een probleem door eerder gemelde zaken. Neemt u in dat geval geen risico en belt u met ons voor een loodgieter. Deze al uw sifon kundig vervangen. Zelfs wanneer u de sifon terug op zijn plek krijgt wil een kleine verschuiving op het draad als gevolg hebben dat er een lekkage kan ontstaan. Net niet helemaal recht op precies monteren kan dus tot problemen leiden.
 
Voor wastafels worden vaak bekersifons gebruikt. Deze hebben een stankslot waar water in blijft staan waardoor er geen rioollucht kan vrijkomen.
 

Sifon met of zonder waste?

Dat niet iedere sifon hetzelfde is, is wel duidelijk. Nog een verschil tussen de diverse sifons is of de sifon wel of geen waste heeft. Wat is een waste? Een waste is een afsluiter van het gootsteenpuntje die is ingebouwd in de sifon en het putje. Er zit hiervoor vaak een hendeltje achter de kraan waarmee u met een hefboomwerking de wasbak afsluit of niet. U moet er wel rekening mee houden dat wanneer u een waste in de sifon neemt u waarschijnlijk ook uw kraan moet aan laten passen of vervangen.

Sifon met of zonder beluchter?

Wanneer u in de buurt van een wastafel met sifon een wc doortrekt kan onderdruk ontstaan. Dat wil zeggen dat het laagje water dat onderin de sifon staat wordt weggezogen en daarmee de sifon droog komt te staan. Dit kan zorgen voor stankoverlast vanuit het riool. Om deze onderdruk tegen te gaan worden er sifons met een beluchter/ ontluchter geplaatst. Hierdoor wordt tegendruk geboden aan de zuigkracht en voorkomt u stankoverlast. Een beluchter is niet geheel standaard omdat een ontluchter vaak later geplaatst wordt wanneer een leiding niet meer goed is of er problemen met een slecht aangelegde riolering zijn. In het geval u  vaak last heeft van stankoverlast vanuit de riolering kan het plaatsen van een beluchter een oplossing zijn.

Materiaalsoort sifon

De meest voorkomende maat van een wastafelsifon is 32mm. Meet goed de maat van de sifon op mocht u zelf een sifon willen vervangen. Daarna volgt de keuze of u een chromen sifon wil, of een van PVC. PVC komt het meest voor in de kleuren grijs en wit maar doet goedkoop aan, maar gaat wel vaak weer langer mee. Een chromen sifon staat mooier en stijlvoller, maar gaat vaak minder lang mee. 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot