Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Waterleiding repareren


Door de waterleiding geboord, klusschade of vorstschade?
De waterleiding is een kwetsbaar onderdeel van de woning en als deze beschadigd raken, kan dat behoorlijke schade veroorzaken. Heeft u schade aan de waterleiding, laat dit dan zo snel mogelijk repareren door de loodgieter.

Als u een afspraak wilt maken met de loodgieter voor een reparatie aan de waterleiding, dan kunt u hier het aanvraagformulier invullen. Spoed of liever telefonisch een afspraak maken? Bel dan naar 085-8770419.


Gesprongen waterleiding

Sluit bij een gesprongen waterleiding als eerste de hoofdkraan af om de watertoevoer naar de woning af te sluiten. De hoofdkraan vindt u doorgaans in de meterkast of in ieder geval in de buurt van de watermeter.

Tip: Spuit het water niet te hard in het rond, vul dan alvast een paar flessen of emmers met water, dan heeft u in ieder geval drinkwater tot de leiding is gerepareerd.

Een gesprongen waterleiding kan veroorzaakt worden door een verstopping, kalk, corrosie of invloeden van buitenaf. Om verdere waterschade en waterverspilling te voorkomen, is direct ingrijpen noodzakelijk en kunt u het beste met spoed een vakman inschakelen om dit voor u te repareren.

Ook de buitenkraan is een regelmatige oorzaak van een gesprongen waterleiding. Als deze niet wordt afgesloten tijdens de koude wintermaanden, dan is er een kans dat de leidingen bevriezen en het water gaat uitzetten met alle gevolgen van dien. Sluit in de winter altijd de buitenkraan af en laat de waterleiding leeglopen, dit kan een hoop ellende voorkomen. Dit laatste wordt nogal eens vergeten, waardoor de waterleiding alsnog defect raakt. Als het goed is, zit er bij uw afsluiter voor de buitenkraan een aftapper om het water uit de leiding te laten lopen.

In het grootste deel van Nederland is de waterhardheid vrij hoog en dat kan op termijn problemen geven aan de leidingen. Het leidingwater bevat in verhouding vrij veel kalk met de nadelige eigenschap zich te hechten aan de leidingen. Dit kan uiteindelijk een vernauwing of verstopping worden. Als het water door de verstopping niet meer door kan stromen, dan wordt de druk in de leiding te groot en kan deze kan springen. De installatie van een waterontharder kan deze kalkaanslag voorkomen en zal de hardheid van het water enorm verminderen en de kalkaanslag in de leidingen tegengaan.


Lekkage aan de waterleiding, maar onduidelijk waar?


In de buurt van de hoofdkraan stroomt het water via de hoofdwaterleiding de woning binnen en vertakt van daaruit naar de verschillende ruimtes. Deze vertakkingen naar badkamer, keuken en cv-installatie zijn de kwetsbaarste plekken van de waterleiding. Doordat op deze waterleidingen de druk van het water fluctueert, kunnen op deze zwakkere plekken scheurtjes ontstaan en lekkage veroorzaken. Dit kan langere tijd onopgemerkt blijven, maar na een bepaalde periode kunnen er vochtplekken ontstaan of u ziet dat de watermeter blijft lopen, terwijl alle tappunten gesloten zijn.

Vooral bij bonkende waterleidingen zijn dit kwetsbare punten. Bonkende waterleidingen komen meestal voor als uw wasmachine of vaatwasser abrupt de watertoevoer stopt. U hoort dan een flinke knal in de waterleiding en dit kan op den duur schadelijk zijn voor de waterleidingen. Uiteraard kunnen wij van Loodgieter.nl u hierbij helpen door het plaatsen van een waterslagdemper.

In het gunstige geval is het gelijk duidelijk waar de bron van de lekkage vandaan komt, maar vaak is het niet helemaal duidelijk waar het precies lekt. Water “kruipt” en neemt altijd de weg van de minste weerstand. Dit houdt in dat de lekkage ergens anders vandaan kan komen, dan waar deze zichtbaar is geworden door bijvoorbeeld vochtplekken. De vochtplekken geven wel een indicatie, maar niet de precieze locatie.

Reparatie van de waterleiding is dringend nodig om verdere vervolgschade te voorkomen, maar eerst moet de bron van de lekkage gevonden worden. Met een lekdetectie-onderzoek kan de installateur de exacte locatie van de lekkage vaststellen. Nu de bron bekend is kan de installateur, zonder overbodig hak- en breekwerk, de herstelwerkzaamheden uitvoeren.


Reparatie van een beschadigde waterleiding


Een waterleiding hoeft niet altijd te lekken om gerepareerd te moeten worden. Door klusschade of het per ongeluk tegen de waterleiding stoten, kunnen er beschadigingen ontstaan en zwakke plekken op de leiding. Advies is om ook bij niet lekkende beschadigingen de leiding de laten repareren.

Bij reparatie van de waterleiding zal de loodgieter het beschadigde stukje leiding verwijderen en vervangen voor een nieuw stuk waterleiding, indien nodig met nieuwe knel-, pers- of soldeerkoppelingen. Bent u zelf geen handige, ervaren klusser, dan is het verstandig om de reparatie van de waterleiding aan de loodgieter over te laten.
 

Losgeschoten waterleiding Gesprongen waterleiding

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Waterleiding repareren
Loodgieter Waterleiding repareren
Loodgieter Waterleiding repareren
Loodgieter Waterleiding repareren
Loodgieter Waterleiding repareren
Loodgieter Waterleiding repareren

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot