Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Douchecabine

Bent u op zoek naar een nieuwe douchecabine? Er is een enorme diversiteit aan vormen, designs, stijlen en materialen, keuze genoeg. Heeft u de ideale douchecabine gevonden en wilt u deze laten plaatsen door een professionele loodgieter, dan zijn wij u graag van dienst. U kunt hiervoor ons contactformulier invullen of bellen naar 085-8770419.


Wat zijn de voordelen van een douchecabine?

Een douchecabine in de badkamer biedt vele voordelen;

• Hygiënisch en makkelijk te reinigen
• Het biedt een gevoel van privacy
• Geen spetterend water in de badkamer
• Warmte blijft in de cabine
• Extra opties mogelijk (muziek, zitje, verlichting, massagestralen)
• Makkelijk te plaatsen in bijna elke badkamer
• Neemt minder ruimte in beslag dan een inloopdouche


Wilt u de douchecabine vervangen?

Een douchecabine wordt intensief gebruikt en blootgesteld aan veel vochtigheid. Op den duur treedt er uiteindelijk slijtage op. Douchepanelen openen of sluiten niet meer goed of glas dat is aangetast door kalkaanslag. Als reparatie niet meer mogelijk is of te kostbaar wordt, dan kunt u de douchecabine beter vervangen voor een nieuwe variant. Om kalkaanslag in de toekomst te voorkomen, kunt u overwegen om een waterontharder te laten plaatsen. Voor meer informatie over waterontharders, kunt u doorklikken op deze link.


Douchecabine installeren

Wanneer u ervoor kiest om de nieuwe douchecabine te laten plaatsen door onze professionele loodgieters, weet u zeker dat het goed gebeurt en heeft u garantie op de werkzaamheden. Als de waterleiding en afvoer in goede staat zijn, dan is het plaatsen van de douchecabine geen ingewikkelde klus. Afhankelijk van het type douchecabine zal de installatie soms met twee man moeten worden uitgevoerd. De panelen zijn soms zwaar en een extra handje is dan noodzakelijk.


Goedkoop is duurkoop

Wilt u een douchecabine aanschaffen? Dan is ons advies om te kiezen voor een A-merk van een bekende fabrikant. De A-merken bieden garantie op hun geleverde product en onderdelen zijn vaak makkelijk te krijgen als er een mankement optreedt.
De merkloze, goedkopere douchecabines op de markt, veelal afkomstig uit het buitenland, hebben het nadeel dat garantie vaak moeilijk te verhalen is en onderdelen moeilijk of niet te verkrijgen zijn. Uiteindelijk bent u dus vaak duurder uit met een goedkope douchecabine en is de levensduur vaak korter dan een douchecabine van een A-merk. De investering is het uiteindelijk waard!


Welke vorm douchecabine is geschikt voor mijn badkamer?

Tegenwoordig zijn er zoveel opties om uit te kiezen, dat het uitzoeken van een nieuwe douchecabine nog een hele klus is. U moet kiezen welke vorm, uiterlijk en type douchecabine het meest geschikt is voor uw badkamer.

Vierkant of rechthoek
Een vierkante of rechthoekige douchecabine ziet er modern en strak uit. Een rechthoekige douchecabine biedt u iets meer bewegingsvrijheid. Deze vorm douchecabine kan geleverd worden met zowel één deur als twee deuren. Een trend tegenwoordig is de industriële douchecabine, deze is voorzien van een zwart frame. Dit geeft een robuuste, stoere uitstraling aan de badkamer.

Kwartrond of vijfhoekig
Een kwartronde of vijfhoekige douchecabine neemt door de ronde vorm weinig ruimte in beslag en is dus zeer geschikt voor een kleine badkamer. De kwartronde en vijfhoekige douchecabine is meestal voorzien van twee deuren, dit biedt u een ruime instap.

Welke instap en type deur?
Een hoekinstap bestaat uit twee draai- of pendeldeuren die in een hoek verbonden zijn. Dit biedt een ruimere instap. Kwartronde en vijfhoekige douchecabines worden bijna altijd met een hoekinstap geleverd.

Bij een zij-instap biedt één enkele deur toegang tot de douchecabine. De instap is dan wat kleiner.

De meest geplaatste deur is de draaideur. Deze deur draait naar buiten en is alleen geschikt als er voldoende ruimte beschikbaar is om de deur te kunnen openen. De draaideur is in verhouding met andere type deuren de goedkoopste variant.

Ook kunt u kiezen voor een pendeldeur, deze bestaat uit twee deuren, die zowel naar binnen als naar buiten kunnen draaien. Dit type deur neemt minder ruimte in beslag, omdat de deuren kleiner zijn dan bij een reguliere draaideur.

Bij een zeer kleine badkamer kan een vouwdeur de meest geschikte keuze zijn, deze nemen geen draairuimte in beslag.

Heeft u een ruime badkamer, dan kunt u ook kiezen voor een schuifdeur. Dit type deur neemt helemaal geen draairuimte in beslag en biedt een ruime instap.


Wat kost de installatie van een douchecabine?

Loodgieter.nl hanteert vaste tarieven voor voorrijkosten en arbeid. Afhankelijk van het type douchecabine zal de installatie uitgevoerd worden door één of twee loodgieters. Eventuele extra’s, zoals muziek, verlichting of andere technische snufjes in de douchecabine zullen de kosten opvoeren.
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot