Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Installatie Boiler

De installatie van een boiler voor de warm watervoorziening in uw woning, kunt u overwegen om verschillende redenen. Het verduurzamen van de woning richting een gasloze toekomst, besparing van de kosten of misschien wilt u simpelweg minder lang wachten op warm water uit de douche. Boilers zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten en zijn onderling ook nog eens verschillend in hoe ze werken en hoe goed ze werken. Om de geschikte boiler voor uw woning uit te kiezen, zijn er een paar aspecten waar u rekening mee moet houden.


Boiler installeren, waar u op moet letten

Allereerst is het natuurlijk van belang dat de opslagcapaciteit van de boiler groot genoeg is voor de hoeveelheid warm water die u wilt gebruiken. Wilt u een boiler voor enkel de warm watervoorziening in de keuken, dan heeft een kleine close-in boiler of plintboiler over het algemeen ruim voldoende capaciteit. Voor de warm watervoorziening van de badkamer of het gehele huis is een grotere boiler met meer capaciteit noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat het productievermogen van de boiler niet veel groter is dan het warm water dat u daadwerkelijk zult gebruiken. Hoe groter de boiler, hoe meer energie het zal kosten om het water warm te houden. Let bij de aanschaf ook op het vermogen van de boiler, zeker als u echt heet water wenst. Laat u dus bij de aanschaf van de nieuwe boiler goed adviseren over de verhouding van de capaciteit en grootte, zodat in uw woning de meest geschikte boiler wordt geïnstalleerd voor uw gezinssamenstelling en wensen.


Close-in boiler of plintboiler installeren

Een close-in boiler is een kleine elektrische boiler, waarbij u direct de beschikking heeft over 5 tot 10 liter warm water. Doordat een close-in boiler doorgaans in het keukenkastje wordt geplaatst, zal de afstand naar de kraan minimaal zijn. Hierdoor heeft u vrijwel direct warm water, zodra u de kraan heeft opengedraaid.
Bij een close-in boiler wordt het water in het opslagreservoir verwarmd en warm gehouden. Nadat u warm water heeft gebruikt, wordt er automatisch weer water bijgevuld via de onderzijde van het reservoir. Doordat koud water zwaarder is, kan het zich niet mengen met het warme water. Dit handige systeem zorgt er dus voor dat alleen het koude water hoeft te worden opgewarmd en dat is een stuk energiezuiniger.
Heeft u de ruimte niet in het keukenkastje of wilt u die simpelweg niet opofferen, dan is een plintboiler een prima alternatief. Een plintboiler werkt volgens hetzelfde principe als een close-in boiler, maar u behoudt de bruikbare ruimte in het keukenkastje.


Elektrische doorstroomboiler installeren

Ook bij een doorstroomboiler beschikt u altijd direct over warm water, maar het verschil met een close-in boiler zit in de manier waarop het water wordt opgewarmd. Een doorstroomboiler beschikt niet over een opslagreservoir, maar zal het water pas verwarmen op het moment dat daar vraag naar is. Zodra de warm waterkraan wordt opengedraaid, wordt dit opgemerkt door de stromingsschakelaar. Vervolgens treedt de brander direct in werking en stroomt het water door de warmtewisselaar, waar het water op temperatuur wordt gebracht. Een elektrische doorstroomboiler is een zeer energiezuinige boiler, doordat het water niet de hele dag warm wordt gehouden in het opslagreservoir.

Door de afwezigheid van een opslagreservoir is de doorstroomboiler een stuk compacter en kleiner dan een close-in boiler, handig als u weinig ruimte heeft.

Overweegt u een elektrische doorstroomboiler aan te schaffen, houdt er dan wel rekening mee dat bij sommige types een extra krachtstroomgroep nodig zal zijn. Vaak betekent
dit een extra aanpassing in de meterkast en dit zal bijkomende kosten met zich meebrengen.


Elektrische warmtepompboiler installeren

Zoekt u een duurzame en energiezuinige methode om de hele woning van warm water te voorzien, dan is de elektrische warmtepompboiler het overwegen waard. Een warmtepomp neemt wel behoorlijk wat ruimte in beslag en kan doorgaans niet in de buurt van het tappunt worden geplaatst. De afstand van het opslagreservoir naar de kraan zal daardoor vaak langer zijn, dus u zal iets langer moeten wachten tot het tapwater warm is.
De warmtepompboiler haalt de energie uit de lucht, grond of het grondwater en zet dit vervolgens om in warmte. Dus een zéér energiezuinige en duurzame manier om de woning van warm water te voorzien. Laat u bij de aanschaf wel goed adviseren, want een warmtepompboiler is een flinke investering en door het formaat niet geschikt voor elke woning.


Wilt u een boiler laten installeren?

De installatie van een boiler is een eerste stap om niet meer afhankelijk te zijn van de geiser of cv-ketel voor de warm watervoorziening. Uiteraard wilt u de meest energiezuinige en duurzame keuze maken, geschikt voor uw woonsituatie en gezinssamenstelling.

Neem gerust contact met ons op voor advies, vragen of het maken van een afspraak via 085-8770419.
U kunt ook hier ons aanvraagformulier invullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot