Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Opgelicht door een loodgieter of ontstoppingsservice?

Bent u opgelicht en u wilt weten wat u hier tegen kunt doen? Neem contact met ons op en wij zullen u zoveel mogelijk proberen te helpen.

Opgelicht door een loodgieter of ontstoppingsservice?

 
Helaas is het op dit moment schering en inslag in onze markt. Extreem hoge facturen en vaak wordt het werk ook niet eens (goed) gedaan. Bijna dagelijks worden wij gebeld of wij de rommel van een ander kunnen opruimen. Vooropgesteld dat u bij ons altijd een eerlijke prijs krijgt en wij u natuurlijk altijd adviseren om uw klus door onze vakmensen uit te laten voeren willen wij u wel tips en trucs meegeven om te voorkomen dat u wordt opgelicht.
 
Wij vergelijken wekelijks onze tarieven met andere marktpartijen en hebben dan ook echt scherpe prijzen. Wordt het goedkoper dan onze tarieven dan heeft u vaak geen echte gediplomeerde/ erkende vakman of worden u later alsnog kosten berekend of hoge materiaalkosten.

opgelicht door een loodgieter  Opgelicht installatiebedrijf  oplichters  oplichters 247 riool
€753                                    €1173                                €784                                   €369                                   €1093

Hoe gaan oplichters te werk

Oplichters in onze branche hebben vaak dezelfde manier van werken. Hieronder leggen wij u uit hoe u deze kunt herkennen en dus kunt voorkomen dat u wordt opgelicht. Uiteraard is via ons een loodgieter of ontstopper regelen altijd een garantie dat u niet wordt opgelicht. Immers, wij werken alleen met betrouwb

are vaklui en zelfs als u er niet uit mocht komen met de vakman, dan kunt u nog altijd bij ons terecht en halen wij uw recht voor u.
 
Vaak wisselen oplichters ook van naam. Ze gebruiken dan een domeinnaam voor 6 maanden en zodra deze besmeurt is met klachten op internet en dit tegen hun gaat werken, registreren ze een nieuwe domeinnaam en gaan gewoon verder.
 

Maar ik laat mij niet oplichten!

Ja, dat denken de meeste mensen. Echter gaan deze oplichters heel geraffineerd te werk. Er zijn voorbeelden waarbij de KVK-nummers van erkende bedrijven worden gebruikt op facturen en dat zelfs bedrijven zich voordoen als een ander bedrijf.
 
Probleem in deze markt is, is dat loodgieter en ontstopper vrije beroepen zijn en geen vastgelegde tarieven kennen. Dus een loodgieter/ ontstopper mag rekenen wat hij of zij wil. Als u daar vooraf geen afspraken over maakt kunt u achteraf ook niet klagen.
Tevens moet u er rekening mee houden dat de oplichting ook vaak pas achteraf plaats vindt. U heeft op dit moment het werk  al uit laten voeren en er staat een vreemde in uw huis. Vaak komen deze partijen ook met twee man. Zie ze dan maar eens je huis uit te krijgen. De meeste mensen gaan daarom ook met een onveilig gevoel over tot betaling. Achteraf zijn deze partijen niet meer bereikbaar.
 

Voorkomen dat u wordt opgelicht

- Loodgieter.nl bellen (ja wij van WC-eend….maar het is wel zo). Wij geven van te voren een vaste
  prijs af. Wij werken met vaste tarieven zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Een keukenafvoerverstopping is bij ons €169,50 incl btw,
  voorrijkosten, gebruik van materiaal etc. Uiteraard zijn extremen hier niet bij onbegrepen. Denkt u
  hierbij aan cement in uw afvoer etc. Maar een verstopping bij normaal gebruik is €169,50.
 
- Garantie. Vraag naar de garantie op de werkzaamheden. Wij geven op een ontstopping 8 weken  
  garantie. Partijen die langer dan 2 maanden geven is echt onzin. Er zijn voorbeelden bekend van
  partijen die 2 jaar garantie geven. Dat is onmogelijk.
 
- Vraag bij andere partijen altijd of is inbegrepen bij de prijs:
  * Gebruik materialen
    Meters en veren moeten bij de prijs zijn inbegrepen, veren gaan vaak  vele maanden mee,    
    maar de oplichters gebruiken er gewoon 3 tijdens hun klus…tenminste, dit staat op de    
    factuur. Een automonteur betaalt u ook niet voor het gebruik van een schroevendraaier!
  * Voorrijkosten
  * Arbeidsloon

Betaal nooit per meter bij een verstopping!
   Dit is de grootste truc. Immers een verstopping die 50cm diep zit blijk ineens 7 meter diep te zitten.    
   Dat is dan 7x €29,95 op de factuur er bij. Onzin! Er zijn zelfs voorbeelden bekend van een   
   keukenafvoerverstopping die op 15m diep zou zitten, terwijl de afstand van de afvoer tot aan het
   hoofdriool maar 10m was. Bij loodgieter.nl zijn de "meters" inbegrepen.
 
- Vermijd partijen met 24-7 in de naam. Vaak is dit geen 24-7 en nog veel vaker zijn dit de partijen met torenhoge rekeningen. Zie ook onderstaande voorbeelden.
 
- Controleer de reviews van de partij die u inschakelt. Bronnen hiervoor zijn Google-reviews en Trustpilot.
 
- Vraag uzelf af of uw spoed echt spoed is of dat u zichzelf kunt redden tot de volgende dag.
  Oplichters zijn namelijk met name actief in de avond! Wat is spoed? Dat leest u hier.

- Vaak herkent u de oplichters al aan hun tarieven. Een loodgieter of ontstopper komt niet voor €50 incl btw, voorrijkosten en een uur arbeid. Een ontstopping kan niet worden opgelost voor €50. Immers moet de belastingdienst betaald worden, de benzine en afschrijving om naar u toe te komen etc. Vaak gebruiken oplichters termen als "starttarief". Met andere woorden: de vrije hand om er daarna van te maken wat zij willen.

- Vraag om een bevestiging van de afspraken per e-mail. Kan deze niet worden geleverd dan is dat   natuurlijk al heel verdacht. Van ons krijgt u keurig een e-mail met hierin de tarieven en eventueel vooraf besproken eindprijs.

U bent opgelicht, wat nu?

Om met de deur in huis te vallen: juridisch kunt u helemaal niets. Er is vaak geen schriftelijke overeenkomst en als die er al is, is die ten voordele van de loodgieter/ ontstopper. Dan hebben zij vooraf gevraagd aan u een verklaring te ondertekenen over “eventuele schade etc.” en dan staat er in de kleine lettertjes dat u akkoord gaat met de kosten die de loodgieter u in rekening brengt.
Daarnaast, zoals eerder vermeld, zolang u geen prijsafspraken maakt met de loodgieter kan deze rekenen wat hij wil. Wij horen ook met regelmaat de opmerking “maakt niet uit wat het kost, als het maar wordt opgelost” van klanten. Zegt u dat dus nooit. Wij hebben vaste tarieven die wij altijd van te voren vermelden, maar andere loodgieters zouden daar wel eens misbruik van kunnen maken.
 
Wat u wel kunt doen is uw rechtsbijstand inschakelen als u deze heeft. Vaak lukt het hun met dreigen nog om een stuk van de factuur terugbetaalt te krijgen. Echter blijft dit ook een heel moeilijk fenomeen want juridisch is er acceptatie van werk en werkuitbesteding.
Wat wel eens kan helpen is aangeven dat u anders de pers zoekt en een slechte review zult schrijven. Echter worden ze daar tegenwoordig ook een stuk minder gevoelig voor.
Sindskort kunt u zich ook kosteloos melden op https://www.loodgieteroplichting.nl .

Hoe weet ik dat jullie geen oplichters zijn?

U hoeft ons niet te geloven, maar laat onze reviews voor ons spreken. Tevens zijn wij zelf geen loodgieter/ ontstopper maar schakelen voor u loodgieters/ ontstoppers in. Deze loodgieters zijn gescreend en door ons beoordeeld. Zij weten ook dat wij van te voren onze tarieven met u doornemen en dat daar geen speling in zit. Wij zijn er dus ook voor u. Heeft u onverhoopt een klacht over een loodgieter of een geschil, dan staan wij er voor u. Komen wij er niet uit met de loodgieter dan betalen wij desnoods het verschil terug. Dit is echter nog nooit voorgekomen omdat wij alleen maar vaklui inzetten die weten wat van ze verwacht wordt en tegen welke tarieven.
Tevens is loodgieter.nl een dure domeinnaam zoals u zult begrijpen. Wij willen onze naam niet te grabbel gooien en zullen er daarom alles aan doen om onze naam hoog te houden.


Loodgieter.nl werkt niet met oplichters en/ of beunhazen!
 

Voorbeelden facturen oplichters

Hieronder enkele voorbeelden van facturen van oplichters. Helaas moeten wij wel de namen van deze partijen weghalen om juridische problemen te voorkomen. Tot onze grote spijt zien wij dit soort facturen wekelijks voorbij komen. Wij krijgen inzicht in deze facturen omdat het probleem vaak niet eens verholpen is en wij alsnog moeten komen om het probleem op te lossen.

Opgelicht_ontstoppingsdienst  Opgelicht rioolreiniging loodgieter opgelicht  opgelicht riooldienst  247 opgelicht
€512                                                  €1150                                              €690                                               €562                                                €439Onlangs werd onze collega Robert geinterviewd door nu.nl, zie hier het artikel:

https://www.nu.nl/wonen/6115633/noodgevallen-misbruikt-door-malafide-loodgieters.html
 

UPDATE 08-01-2022

Er is goed nieuws! Er ligt nu een rechterlijke uitspraak dat het oplichters moeilijker gaat maken!

https://www.ad.nl/binnenland/klusjesman-doet-zijn-werk-maar-dan-komt-de-rekening-2660-euro-dat-gaat-helemaal-nergens-over~a133cfa80/Ook radar heeft weer aandacht besteed aan de oplichters in de markt.
Bekijk hieronder hun uitzending van 3 oktober 2022 terug:
 
Advocatenkantoor Joosten uit Venlo heeft overigens ook een website waar u zich kunt melden voor advies en hulp: https://www.loodgieteroplichting.nl

 

De meest actuele lijst van hun website:

https://vandamloodgieters.nl/
https://loodgieterlokaal.nl/
http://loodgietersdeck.nl/
https://www.rioleringsbedrijf-vos.nl/
https://www.rioleringsbedrijf-tinnemans.nl/
https://loodgieter-vdbroek.nl/
http://loodgieterheld.nl/
https://vandijkloodgieter.nl/
https://loodgietersvanoranje.nl/
https://vanveluwenloodgieters.nl/
https://www.regioloodgieters.nl/
https://24-loodgieter.nl
https://www.riool-bescherming.nl
https://www.vermeerloodgieter.nl/
https://loodgieter-berends.nl/
https://devries-riooldienst.nl/
https://loodgieter-smits.nl/
https://www.spoed-loodgieter.nl/
https://www.uwregioloodgieter.nl
https://www.rioolvakman.nl/
https://ontstoppingsmeester.nl/
https://www.rioleringsbedrijf-kuijpers.nl/
https://www.rioleringsbedrijf-verbeek.nl/
https://www.rioleringsbedrijfvanderspoel.nl/
https://www.rioleringsbedrijf-jacobs.nl/
https://rioolkompaan.nl
https://riooldienst-mulder.nl/
https://www.ontstoppingsvrij.nl/
https://afvoer-ontstopping.nl/
https://www.afvoerfix.nl
https://www.ontstopping-riool.nl
https://loodgietermetspoed.nl/
https://ontstoppen.ervarenloodgieters.nl/
https://www.loodgieters.nl/
https://www.rioleringsbedrijf-laarhoven.nl/
http://rioleringsbedrijf-sanders.nl/
https://my-plumber.nl/
https://www.noodloodgieters.nl
https://www.ervarenloodgieters.nl

 

Laatste update deze pagina: 08-03-2023

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot