Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

-- Let op: loodgieter.nl voorkomt dat u wordt opgelicht, ook bij spoed. Zie onderaan deze pagina! --

Loodgieter spoed

Het kan voorkomen dat u met spoed op zoek bent naar een loodgieter. Loodgieter.nl kan u prima helpen met het snel vinden van een loodgieter. Om geen valse verwachtingen te wekken willen wij u graag duidelijk maken wat bij ons “spoed” inhoudt en hoe snel wij voor u een loodgieter kunnen regelen.

Wat is spoed?

Spoed wil zeggen dat er binnen nu en 1 a 2 uur een loodgieter bij u op de stoep staat. Dat kan loodgieter.nl bijna altijd ook voor u realiseren maar wel tijdens kantooruren (doordeweeks,zaterdagen en zondagen). En dan betaalt u het normale tarief. De meeste andere loodgieters rekenen namelijk vaak een dubbel tarief voor spoedklussen. Wij maken geen misbruik van de situatie en hebben gewoon onze vaste tarieven. Dus er is geen verschil tussen een klus over een uur of over een maand.

Wat te doen bij een noodgeval

Er zijn diverse klussen denkbaar waarbij u een beroep dient te doen op een spoedservice. Dit kan bij klussen als:
- Gas. Heeft u een gaslekkage of ruikt u gas? Draai dan direct de hoofdleiding dicht. Deze zit bijna altijd in de meterkast bij de gasmeter.
Ventileer direct uw woning door deuren en ramen open te zetten. Er komt nu als het goed is geen gas de woning meer binnen. U ruikt ook geen gas meer. In dit geval zou u prima tot de volgende dag kunnen wachten, maar twijfelt u, bel dan direct een loodgieter. Blijft u wel gas ruiken, dan heeft u wel met spoed een loodgieter nodig. Hoe u dat doet ziet u hier:- Water. Heeft u met boren een waterleiding geraakt, of heeft u ergens een forse lekkage? Draai dan direct de hoofdkraan dicht. Deze zit waarschijnlijk in uw meterkast of in uw kruipluik bij de watermeter.
Mocht u een CV-ketel hebben en heeft u een leiding van het cv-systeem geraakt met boren, dan blijft het water uit het gat komen, immers het systeem loopt zo leeg. In dat geval adviseren wij u om de stekker van de cv ketel uit het stopcontact te trekken en het systeem direct af te tappen op het vulpunt waar het cv-systeem wordt bijgevuld. Zet dan alle radiatorkranen in huis open, zodat het centrale verwarmingssysteem zo snel mogelijk leeg is. Wanneer de CV-ketel leeg is, is de eerste spoed verdwenen. Vervelend, maar u kunt prima tot de volgende ochtend wachten. Immers, u heeft nog water in de spoelbak van uw WC en kunt de WC dus nog gebruiken. Het enige nadeel is dat u misschien voor één keer een koude douche heeft, maar dat schijnt dan weer goed voor de huid te zijn.

- Verstopping. Wij snappen dat een verstopping heel vervelend is, maar bedenkt uzelf of u echt die ontstopping direct nodig hebt. Wanneer u bijvoorbeeld maar 1 toilet in huis heeft dan is het vaak wel aan te raden, maar heeft u een tweede toilet, dan adviseren wij u tot de volgende dag te wachten. Is de keukenafvoer verstopt, dan kunt u ook voldoende liquide middelen door het toilet afgieten. Vervelend, maar niet onoverkomelijk.  

- Geen warmte in huis. Onprettig, maar met wat kaarsen in huis een dikke trui is de avond nog prima door te komen. Of een keertje eerder naar bed kan ook nooit kwaad. In dit geval kunt u de volgende dag prima een loodgieter regelen.

Vult u buiten kantooruren ons aanvraagformulier in of spreekt u onze voicemail (085-8770419) in. Wanneer u een klus via de website invult kan het zijn dat wij de klus nog tijdens het weekend voor u proberen weg te zetten. Uiteraard hebben we hier eerst contact met u over.
 

24/7 is dat wel echt 24/7?

De meeste bedrijven claimen 24/7 voor u klaar te staan en bereikbaar te zijn. Dit is in bijna alle gevallen niet zo. Een spoedservice bij deze bedrijven betekent dat zij voor een astronomisch bedrag  in de avond of nacht bij u langs komen. Vaak is dit onnodig en kan een klus prima wachten tot de volgende ochtend of de volgende dag. Dat scheelt u immers veel geld! Oplichting in tarieven komt vaak bij dit soort klussen voor.

Daarnaast zijn er ook heel veel leadbedrijven die voor al hun websites een “noodnummer” beschikbaar hebben. Dit is vaak hetzelfde nummer en contact met dit nummer levert een hoop beloftes op, maar uiteindelijk komt er ook pas iemand de volgende dag. Als er al iemand opneemt.

Geen spoedtarieven

Laat geen misbruik maken van uw noodsituatie. Vraag altijd duidelijk om de tarieven en of de loodgieter een inschatting kan maken van de kosten. Kan hij of zij dit niet, laat diegene dan duidelijk het tarief voor het eerste uur vermelden en of er na het eerste uur met kwartieren of uren gerekend wordt en wat het bijbehorende tarief is. Vraag ook altijd naar de voorrijkosten. Wij snappen dat u in nood bent, maar overdenk altijd of een loodgietersklus niet tot de volgende ochtend kan wachten. Als iets vervelend, maar niet gevaarlijk is, vraag uzelf dan goed af of u “de hoofdprijs” wenst te betalen voor de oplossing want er zijn genoeg bedrijven die misbruik willen en kunnen maken van uw situatie.

Spoed bij loodgieter.nl

Zoals u heeft kunnen lezen hanteren wij geen spoedtarieven. Wij proberen altijd zo snel mogelijk te schakelen voor u en kunnen in bijna alle gevallen nog dezelfde dag een loodgieter bij u krijgen. Wij snappen echter wel dat onze loodgieters ook waarde hechten aan hun weekend en rust. Op werkdagen zijn wij daarom van 08.30 tot 17.00 bereikbaar (maandag en dinsdag tot 21:00). Onze loodgieters zijn in de avond vaak nog tot 21.00 in te zetten. Op zaterdagen zijn wij vanaf 09.00 tot 18.00 bereikbaar. En op zondagen van 10.30 tot 16.30. Vaak maken wij dan met u de inschatting of een klus kan wachten tot maandag of dat deze op zaterdag of zondag nog dient te worden verholpen. In het geval van zaterdagen en avonden geldt een toeslag van 50% op het standaardtarief. Op zondagen geldt een toeslag van 100%. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent.


Hoe het fout kan gaan als u op spoed zoekt, was onlangs nog op TV. Zie hieronder de uitzending van Radar op 3 oktober 2022:


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot