Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Hulp nodig bij een cv-storing?


Met een periodieke onderhoudsbeurt aan de cv-ketel zorgt u ervoor dat de ketel veilig en zuinig blijft. Het voorkomt dat onderdelen voortijdig slijten door verkeerde inregeling en verkleint de kans op storingen. Toch krijgen veel mensen te maken met een storing aan de cv-installatie, geen warm water uit de kranen of de verwarming doet het opeens niet meer. Voordat u een afspraak maakt met een monteur, zijn er wat handelingen die u zelf kunt uitvoeren en waarmee de storing misschien kan worden opgelost. Het probleem hoeft ook niet altijd aan de ketel te liggen en soms is het zelfs makkelijk op te lossen.

Mocht u na de onderstaande stappen nog steeds een storing aan de cv-installatie hebben, dan zijn onze vakmannen u graag van dienst!

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters voor de periodieke onderhoudsbeurt of reparatie van de storing? Wij ontvangen van u graag wat meer informatie, zoals het merk van de cv-ketel (bijvoorbeeld Intergas, Atag, Nefit), het type en bouwjaar van de ketel en de storingscode. Met voldoende informatie komt de loodgieter met de juiste materialen en onderdelen bij u op bezoek, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt hiervoor ons contactformulier invullen en de foto’s bijvoegen. Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via 085-8770419, dit nummer kunt u ook gebruiken om ons de foto’s te sturen via WhatsApp.


Geen warm water en geen verwarming?

Een te lage waterdruk in de cv-installatie kan storingen veroorzaken. Kijk na of de waterdruk in de cv-installatie tussen de 1,2 en 2 bar ligt. Is de waterdruk lager dan 1,2 bar, vul dan de ketel bij. De storing zal hiermee waarschijnlijk zijn opgelost. Voor het bijvullen van de cv ketel dient u wel de stekker van de cv-ketel uit het stopcontact te halen. Het is ook belangrijk om na het bijvullen van de cv-ketel de vulslang helemaal los te maken van het vulpunt en de aansluiting op de waterkraan. Het is een kleine moeite en voorkomt een hoop ellende, mocht er een vulpunt of kraan toch niet volledig afsluiten. Mocht u vaker dan 1 keer per jaar moeten bijvullen, dan zit er waarschijnlijk ergens een minuscuul lek in uw systeem en is het verstandig om hier een loodgieter naar te laten kijken. Het kleine lek kan ineens een groot lek worden en dan heeft u kans dat er meer schade zal ontstaan.

U kunt de resetknop op de cv-ketel enkele seconden drukken om de ketel te resetten. Noteer eerst een eventuele storingscode in de display voor het geval de ketel problemen blijft geven, dan kan de monteur gerichter naar de oorzaak zoeken. Geef de cv-ketel na het resetten even de tijd om het programma door te draaien, bij meerdere keren op de resetknop drukken, zal hij steeds opnieuw beginnen, dat heeft dus geen zin. Bij sommige merken cv-ketels, zoals bijvoorbeeld bij Atag, kan de opstart na een reset soms wel 12 tot 15 minuten duren.

Zonder stroom zal de cv-ketel niet werken, check daarom het stopcontact waarop de ketel is aangesloten met een ander apparaat, bijvoorbeeld een föhn. Doet het stopcontact het niet, dan schakelt u een elektricien in.

Geen warm water, maar wel verwarming?

Controleer dan eerst de kamerthermostaat. Werkt het display goed, dan is hier het probleem uitgesloten. Is er geen display zichtbaar, kijk dan in de handleiding of de thermostaat op batterijen werkt. Mocht dat het geval zijn, dan moeten waarschijnlijk de batterijen vervangen worden. Sommige kamerthermostaten hebben een warmwaterfunctie die kan worden uitgezet. U ziet dan in de display een kraantje met een streep erdoor, kijk dan in de handleiding of op de site van de leverancier hoe deze weer aangezet kan worden.

Geen verwarming, maar wel warm water?

Wel warm water, maar de radiatoren worden niet warm? Mogelijk is dit een defect aan de driewegklep, deze regelt de verdeling van het water naar de radiatoren en de wisselaar. Wanneer de warmwaterkraan wordt opengedraaid krijgt de cv-ketel een seintje en zorgt dat de driewegklep in de juiste positie komt te staan om het warme water naar het tappunt te laten stromen. Als de driewegklep defect is en deze niet meer in de standaard positie terugvalt, dan stroomt er geen warm water meer naar de radiatoren. Schakelt u bij een vermoeden van een defect aan de driewegklep altijd een vakman in.

Geen warm water uit een enkele kraan?

Mocht er maar één tappunt dat geen warm water meer geeft, dan kan een defect aan de cv-ketel worden uitgesloten. De oorzaak moet dan gezocht worden in een defecte kraan of in sommige gevallen een defecte boiler.

Een monteur inschakelen voor de storing?

Heeft u de oorzaak niet kunnen vinden na het doorlopen van de check-up, schakel dan een installateur in. Graag horen wij van u de storingscode, type ketel en het bouwjaar van de cv-ketel. Mocht uw ketel ouder zijn dan 12 jaar, dan is het te overwegen om de cv-ketel te laten vervangen. De onderdelen van de ketel vallen dan niet meer onder de garantie en het vervangen van sommige onderdelen kan prijzig zijn. Vaak is vervanging dan de beste keuze.


Wat kost een reparatie aan de cv-ketel?

Loodgieter.nl hanteert vaste tarieven voor de voorrijkosten en de arbeid, deze kunt u nalezen op de tarievenpagina.





 
Van deze toestellen hebben wij voor u de storingscodes verzameld, met bijbehorende potentiële oplossingen:

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot