Direct bellen Direct aanvragen

175.000+ KLANTEN GEVEN ONS GEMIDDELD EEN 9.1! TRUSTPILOT 4.8/5 - GOOGLE 4.9/5

KUNT U ONS NIET BEREIKEN/ ONS TELEFOONNUMMER ONJUIST? KLIK HIER! WIJ BELLEN U
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Hangend toilet plaatsen

hangend toilet vervangenIn steeds meer woningen, maar ook in openbaren gebouwen zie je een hangend toilet hangen. Hoewel een toiletruimte niet de eerste ruimte is die je strak en modieus wilt inrichten, zorgt een hangend toilet wel voor een strakke uitstraling. Dit komt mede omdat de stortbak van een hangend toilet niet zichtbaar is. Deze stortbak is netjes weggewerkt achter een voorzetwand. Enkel het bedieningspaneel is zichtbaar op de muur. De toiletpot zelf is niet verbonden met de vloer, wat een nog strakkere uitstraling geeft. Wil je thuis ook een hangend toilet plaatsen? Dan kun je dit zelf doen of je kunt een hangend toilet laten plaatsen.

De voordelen van een hangend toilet plaatsen


Een groot voordeel van een hangend toilet ten opzichte van een staand toilet is de uitstraling. Een hangend toilet is veel compacter en dit past precies in het beeld van wat we tegenwoordig hebben een modern en strak uiterlijk. Maar nog belangrijker is misschien wel de praktische kant. Een hangend toilet is niet verbonden met de vloer. Wie zich wel eens ergert aan de randen rondom het toilet die vol met vuil zitten zal beamen dat een hangend toilet ontzettend gemakkelijk is schoon te maken. Je kunt gemakkelijk onder de toiletpot komen, waardoor je een frisse vloer houdt. Je hoeft dus nooit meer rondom de toilet pot heen te schrobben en te dweilen. Alle redenen dus om een hangend toilet te laten plaatsen.

Belangrijk bij het plaatsen van een hangend toilet


Voordat je een hangend toilet gaat plaatsen, moet je wel rekening houden met enkele zaken. Normaliter kan een hangend toilet overal gehangen worden, maar soms kan het meer werk zijn. Bijvoorbeeld de afvoer. In de regel zit de afvoer van een staand toilet in de grond. Als je het staande toilet wilt vervangen door een hangend toilet, moet je de afvoer verplaatsen. Dit is niet onmogelijk, maar vergt wel enige specifieke kennis en kunde. Vraag je ook af of een hangend toilet in een hele kleine ruimte past. Hoewel een hangend toilet compact is, wordt de stortbak achter een voorzetwandje gehangen. Dit houdt in dat de toiletpot wat naar voren komt. Deze ruimte moet je wel beschikbaar hebben. Verder is de werkwijze van plaatsen wat anders dan bij een staand toilet. Bij een staand toilet plaatse je eerste de toiletpot en dan sluit je hierop de stortbak op aan. Bij een hangend toilet werk je eerste de stortbak helemaal weg in de muur en als laatste hang je de toiletpot op.

Hoe een hangend toilet plaatsen?


Normaliter koop je in de winkel een compleet pakket, met daarin de toiletpot, de stortbak en het geraamte dat achter de toiletpot komt en waarin de stortbak komt te hangen. Als je nog een afvoer in de grond hebt, ga dan eerst de afvoer verplaatsen. Vervolgens zet je het geraamte op. Het geraamte kan op de gewenste hoogte gebracht worden met stelpoten en wordt met schroefdraad waterpas aan de muur geboord. Nu kun je hier de stortbak in plaatsen, Het geraamde staat iets naar voren, omdat de stortbak tussen de muur en het geraamte inhangt. Je moet daarom de afvoer iets verlengen. Nu plaats je tegen het geraamte een mdf wand. De stortbak zit nu achter de voorzet wand en je ziet nu enkel een gat voor de afvoer, een kleiner gat voor de watertoevoer van de stortbak naar het toilet en twee schroefdraden om het toilet aan op te hangen. Iets hoger komt het bedieningspaneel. Nu kun je het toilet ophangen en daarna de voorzetwand betegelen of schilderen. Als je niet zo handig bent, dan kun je beter het hangend toilet laten plaatsen door een vakman.

Kosten hangend toilet laten plaatsen


Je kunt een hangend toilet zo duur maken als je zelf wilt. Dit hangt af van het soort toilet pot, de toiletbril en de afwerking van de toiletwand. Gemiddeld kost een compleet hangend toilet inclusief toiletpot, stortbak en geraamte ongeveer € 200,-. Daar komen dan nog de kosten bij voor afwerking van de voorzetwand en eventueel arbeidskosten voor een vakman. Totaal kunnen de kosten hangend toilet laten plaatsen uitkomen rond de € 300,- tot € 500,-.

ophang toilet plaatsen 

Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Hangend toilet plaatsen
Loodgieter Hangend toilet plaatsen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot