Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Toilet renovatie

Tijd voor toilet renovatie? Wij helpen u graag!

Was vroeger het “kleinste kamertje” voornamelijk een praktische ruimte, dat is tegenwoordig wel anders. Het moderne toilet is een onderdeel van het interieur geworden met een strakke, moderne uitstraling en comfort. Het toilet is één van de leukste ruimtes om te renoveren en de mogelijkheden zijn eindeloos. Omdat het meestal een kleine ruimte is, ziet u snel resultaat en hoeft een toilet renovatie ook niet veel tijd in beslag te nemen. Het belangrijkste is een goed plan van aanpak en misschien een beetje hulp van uw loodgieter…


Waar u allemaal aan moet denken

Het is een klein kamertje, maar genoeg om over na te denken en een goed plan te maken. Blijft de indeling hetzelfde en kunt u gebruik maken van de bestaande afvoer en het leidingwerk of moeten er toch nog wat aanpassingen worden gedaan? Misschien wilt u een fonteintje plaatsen, is daar voldoende ruimte voor? En dan moet u ook nog een keuze maken uit het enorme aanbod verschillende tegels, verlichting en diverse soorten toiletten.

Het renoveren van het toilet begint altijd met sloopwerkzaamheden. Ga met het slopen wel altijd voorzichtig te werk, zodat het bestaande leidingwerk en de afvoer intact blijven en waarschijnlijk opnieuw gebruikt kunnen worden. Wilt u een andere indeling van het toilet, dan kunt u het verplaatsen van de afvoer of verleggen van het leidingwerk beter uitbesteden aan een ervaren loodgieter. Het is belangrijk dat deze werkzaamheden correct worden uitgevoerd om problemen in de toekomst te voorkomen.


Wilt u een staand of hangend toilet?

In steeds meer huishoudens wordt tijdens een renovatie het ouderwetse staande duoblok toilet vervangen voor een hangend toilet. Het inbouwreservoir wordt netjes weggewerkt achter een voorzetwand en enkel het bedieningspaneel blijft zichtbaar. Een hangend toilet geeft het kleinste kamertje een strakke en moderne uitstraling en oogt een stuk ruimtelijker dan een staand toilet.

Maar het grootste pluspunt van een hangend toilet is wel de praktische kant. Het hangtoilet wordt met een frame aan de muur bevestigd en is daardoor vrij van de vloer. Zéér hygiënisch, want u kunt zonder problemen onder de toiletpot dweilen, waardoor u altijd een stralend schone vloer houdt.

Bekijk wel goed of een hangend toilet bij u in de beschikbare ruimte past. Een hangend toilet is dan wel compacter dan een staand toilet, maar u moet er wel rekening mee houden dat de stortbak nog achter het toilet wordt geplaatst, waardoor het hangend toilet nog wat naar voren komt te hangen. Mocht uw toiletruimte aan de kleine kant zijn, dan heeft u altijd nog de mogelijkheid om een compact hangtoilet te laten installeren. Een compact hangend toilet neemt minder ruimte in beslag door de compacte vormgeving, maar met behoud van het zitcomfort.

Dan kunt u vervolgens ook nog een keuze maken uit drie verschillende spoeltechnieken: met spoelrand, open spoelrand of randloos.

Het hangend toilet met de spoelrand is de ouderwetse spoeltechniek, die we allemaal kennen van de oudere toiletpotten. Onder de rand is het lastig schoon maken, omdat er vuil en kalk kan blijven zitten.

Een hangend toilet met een open spoelrand heeft een minimaal spatrandje om het opspattende water tegen te houden. Tijdens het doortrekken wordt de volledige binnenzijde van het toilet gespoeld en is dus een zeer hygiënisch alternatief en makkelijk schoon te maken.

De nieuwste techniek is een randloos en egaal toilet zonder spatranden en hoeken, dus zeer makkelijk schoon te maken en hygiënisch.

Heeft u een keuze gemaakt uit de verschillende spoeltechnieken, dan volgt er ook nog een keuze tussen de verschillende vormen van doorspoelen. Kiest u voor een diepspoel of een vlakspoel toilet?

Bij een diepspoel toilet zal de “grote boodschap” rechtstreeks in het water vallen. Dit heeft als voordeel dat u minder last zult hebben van nare geurtjes, omdat door het water de geurverspreiding is verminderd. Het nadeel van diepspoel is wel dat het soms wat kan spetteren als de “grote boodschap” in het water terecht komt.

Een vlakspoel toilet heeft een plateautje, waar de “grote en de kleine boodschap” op blijven liggen. Vlakspoel geeft minder kans op spetters en kan praktisch zijn voor medische doeleinden.

Kortom, het renoveren van het toilet is een leuke klus! Bij het uitkiezen van de tegels, sanitair en de kleuren kunt u werkelijk elke sfeer en uitstraling naar uw eigen wens samenstellen. Smaken verschillen, dus daar kan uw loodgieter u niet mee helpen. Maar uw loodgieter kan u zeker helpen bij het aanpassen van het leidingwerk, afvoer of de installatie van uw nieuwe toilet of fonteintje.

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 085-8770419 of vul hier ons aanvraagformulier in, dan nemen wij contact met u op. 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot