Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Lekkage bad


Een bad in de badkamer is voor velen een vorm van luxe. In bad is het lekker ontspannen bijkomen na een drukke of stressvolle dag. Maar net zoals al het sanitair, komt er bij een bad ook veel water aan te pas. Er lopen waterleidingen naar het bad waarmee de badkraan is verbonden en een afvoer waardoor het badwater weer wegstroomt. Er is dus altijd kans op een lekkage bij het bad en daarmee kan grote schade ontstaan. Wanneer er ergens een lek aanwezig is, schroom dan niet om de loodgieter te bellen. Aangezien een bad meestal is ingebouwd kan hij met de benodigde apparatuur een lek lokaliseren.

Een lek in de afvoer


Een lek in de afvoer is erg lastig. Omdat het afvoerputje zich meestal bevindt onder het bad die ingebouwd is, kun je er nauwelijks bijkomen. Soms is er een klepje gemaakt, zodat je gemakkelijk bij de koppeling of sifon kunt komen tussen het afvoerputje in bad en in de vloer. Maar wanneer dit in orde is, dan zitten lekkages dieper in de vloer en dit is totaal onzichtbaar. Dit houdt ook in dat er water onder de vloer of nog erger, een verdieping lager terecht komt. Dit kan zelfs gevaarlijk worden. Wanneer een afvoerleiding in de meterkast uitkomt en het daar gaat lekken, dan kan er zelfs kortsluiting ontstaan. Ook kan er vocht bij een lichtpunt in het plafond of in de muur terechtkomen. Omdat een lichtpunt ook elektrisch geladen is, kan ook dit gevaarlijke situaties opleveren. In dit soort gevallen moet je je meterkast en eventuele lichtpunt beschermen en dus even geen gebruik meer maken van het bad.

Beschadigde of poreuze kitrand


Een van de meest voorkomende lekkages rondom een bad is een verouderde of beschadigde kitrand. Kit langs de rand van het bad voorkomt dat spatwater achter of onder het bad terecht komt en daar de nodige schade kan aanrichten. Meestal bestaat de rand uit siliconenkit, een flexibele en waterdichte vorm van kit. Maar feit is dat kit na verloop van enkele jaren poreus wordt, uitgedroogd raakt of aangetast kan worden door kalk en schimmel. Het zal dan de beschermende werking verliezen en dikwijls zal het kit ook loslaten. Je moet er dus rekening mee houden dat je regelmatig de kitrand nakijkt en deze eventueel vervangt door een nieuwe laag kit. Zorg er in ieder geval voor dat je de oude laag kit volledig verwijdert en de randen goed droog maakt en vrij van vuil en vet. Met een nieuwe laag kit kun je weer veilig van het bad gebruikmaken.

Lekdetectie laten uitvoeren


In het geval van een onzichtbare lekkage in de muren en vloer rondom het bad, is het beter om niet zelf te gaan hakken en breken. Dit is niet nodig omdat je helemaal niet weet waar het lek zich bevindt en je dus meer schade maakt dan nodig is. Laat daarom een loodgieter langskomen. De loodgieter is in staat om een lekdetectie uit te voeren. Tijdens een lekdetectie bekijkt de loodgieter de omgeving van het bad met een infraroodcamera. Hiermee kan hij zeer nauwkeurig het lek opsporen, met een speling van 10 tot 20 centimeter. Het voordeel hiervan is dat hier geen hak- en breekwerk aan te pas komt. Je weet nu dus exact waar het lek is, zodat er heel gericht gerepareerd kan worden.

Het lek repareren


Wanneer je de loodgieter het lek laat repareren, dan weet je zeker dat dit vakkundig zal gebeuren. Maar ondanks dat de loodgieter zonder hak- en breekwerk de lek kan detecteren, zal er misschien toch wel wat breekwerk aan te pas komen om daadwerkelijk bij de betreffende leiding te komen. Wat in ieder geval wel een voordeel is, je hoeft niet je halve badkamer af te breken. Het lek is zeer nauwkeurig opgespoord, zodat breekwerk altijd plaatselijk zal zijn.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot