Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
rating

Uw hoekstopkraan lekt?

Lekkende kranen, waterleiding of doorlopend toilet, iedereen krijgt er wel een keer mee te maken. Bij lekkages is het noodzakelijk om snel op te treden. Zodoende voorkom je schade aan de woning en voorkom je een hoge rekening van uw water leverancier. Gelukkig zijn in de meeste (nieuwbouw)woning verschillende hoekstopkraantje geplaatst bij de meest voorkomende zaken welke defect kunnen raken. Denk hierbij aan het uw kranen, toiletten en fonteintjes. Door het dichtdraaien van de hoekstopkraan is hiermee de directe noodzaak van de lekkage eraf en wordt verdere schade beperkt.
 

Wat is een hoekstopkraan?

Een (hoek)stopkraan is niets anders dan een afsluiter van een waterleiding zonder dat daarbij de hoofdkraan dicht gedraaid hoeft te worden. Deze wordt veelal geplaatst voor de verschillende kranen binnen de woning. Indien er dan werkzaamheden dienen plaats te vinden kan men de (hoek)stopkraan dichtdraaien om lokaal de werkzaamheden uit te voeren. Een andere bijkomstigheid van de (hoek)stopkraan is dat hiermee de straalsterkte van de kraan geregeld kan worden. Door het open- of dichtdraaien van de (hoek)stopkraan neemt de waterkracht uit de kraan toe of af. Dit is met name handig in het fonteintje van het toilet, waarbij vaak de kraan laag op het wastafeltje zit en er soms te hard water uit komt.

Lekkende hoekstopkraan

Hoe  klein deze type kraantjes ook zijn, ze kunnen een grote impact hebben als deze niet goed functioneren. Wanneer het water niet afgesloten kan worden als de kraan begint te lekken is dit zonder van al het drinkwater wat verloren gaat, maar als de kraan of leiding geknapt is en al het water lekt op de vloer kan dit een flinke kostenpost met zich mee gaan brengen.
Het is dan ook belangrijk om de hoekstopkraan die niet goed functioneert direct te laten vervangen.
Let hierbij wel op dat u de daadwerkelijke hoofdkraan van de woning dan dichtdraait.
 
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot