Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Vaatwasser lekkage

Veel mensen zullen de vaatwasser één van de meest handige uitvindingen vinden op het gebied van huishoudelijke apparatuur. Hoe vaak is de vaat in het verleden niet het onderwerp van ruzie geweest in menig gezin? Met een vaatwasser is een definitief einde gekomen aan de eeuwige discussie wie er vandaag gaat afwassen of afdrogen. Je hoeft alleen maar de vaat in de vaatwasser te doen en met een druk op de knop kun je na een tijdje de vaat weer kraakhelder uit de vaatwasser halen. Maar een vaatwasser is ook maar een huishoudelijk apparaat dat gevoelig kan zijn voor kuren. En omdat er veel water in een vaatwasser rondgaat, zal dit vrijwel altijd samengaan met lekkage.

Snel oplossen is noodzakelijk


Bij vaatwasser lekkage hoeft het helemaal niet om heel veel liters water te gaan. Het kan dat er na het draaien van de vaatwasser een klein plasje water op de vloer ligt. Maar hoe minimaal een lekkage ook is, het houdt wel in dat er iets aan de vaatwasser mankeert. Je zult dus wel actie moeten ondernemen, want je kunt er rustig vanuit gaat dat een kleine lekkage uiteindelijke een grote lekkage gaat worden. Daarnaast is dagelijks een plas water op de keukenvloer ook niet bevorderlijk voor de vloer zelf en het kan zelfs gevaarlijke situaties opleveren, zoals een gladde vloer. Bij een grote lekkage, als je keukenvloer echt helemaal nat is, moet je met spoed Loodgieter.nl langs laten komen. Dus ook al heb je een kleine lekkage, er is alle reden om snel tot een oplossing te komen. Daarvoor moet je natuurlijk wel de oorzaak weten.

Mogelijke oorzaken


Er kunnen diverse oorzaken zijn van een vaatwasser lekkage. Hierbij daarom de meest voorkomende oorzaken:

De afvoerpomp

Het water waarmee de vaat wordt schoongespoeld wordt met zeepresten en eventueel etensresten afgevoerd door de afvoer. Hiervoor dient de afvoerpomp. Maar de afvoer kan na verloop van tijd verstopt raken. Bij een verstopte afvoer kan het water niet weg en zal in eerste instantie op de bodemplaat blijven staan, maar bij een teveel aan water kan het ook naar buiten toe lekken.

De afvoerslang

De afvoerslang is aan de achterkant van de vaatwasser bevestigd. Als de vaatwasser bijvoorbeeld is ingebouwd, kan het zomaar gebeuren dat de afvoerslang ingeklemd wordt en ingedeukt. Het water kan dan niet goed meer weglopen. In het ergste geval kan het ook zijn dat de afvoerslang beschadigd is. Vervanging van de afvoerslang is dan noodzakelijk.

Rubbers van de deur

De rubbers van de deur voorkomen dat de deur goed waterdicht afgesloten wordt. Water kan dan onbezorgd door de vaatwasser spoelen, zonder dat het door de kieren van de deur spoelt. Maar rubbers kunnen na verloop van tijd ook beschadigd raken of zelfs helemaal van de deur loslaten. Het beste is om de rubbers dan te laten vervangen.

Sproeiarmen

De sproeiarmen draaien in het rond en uit de gaatjes in de sproeiarmen spuit water. Het kan zijn dat na verloop van tijd de sproeigaatjes verstopt raken. Soms spuit door verstopping het water in een geheel andere richting, zoals naar de deur, waardoor er lekkage kan ontstaan. Soms kan het nodig zijn om de volledige sproeiarmen te vervangen.

Oplossingen


Soms is een lekkage gemakkelijk zelf op te lossen. Dit gaat dan vooral om zaken als het goed reinigen van de vaatwasmachine, de sproeikoppen en de rubbers. Maar er kunnen ook onderdelen stuk gaan. Sommige merken vaatwassers zijn nu eenmaal wat gevoeliger. Met een vaatwasser van Bosch of Siemens zal dit niet snel voorkomen, want Bosch en Siemens zijn merken die zich om hun goede kwaliteit bewezen hebben. Laat bij het vervangen van onderdelen Loodgieter.nl langskomen. De monteurs van Loodgieter.nl zijn ervaren in vaatwassers, kunnen gemakkelijk de oorzaak vinden en hebben meestal ook de juiste onderdelen bij zich om een onderdeel te kunnen vervangen. Bij een verstopping van de afvoer kan Loodgieter.nl ervoor zorgen dat de afvoer weer ontstopt wordt.

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot