Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Afvoer aanleggen

Verbouwing van de keuken of badkamer? Of misschien wel een nieuwe buitenkeuken in de achtertuin? Behalve voor de buitenkraan, is de aanwezigheid van een afvoer altijd nodig voor het aanwezige sanitair en watervoorziening binnen en buiten de woning, zodat het afvalwater weg kan stromen richting de riolering.

Bent u zelf niet die handige klusser of heeft u hier hulp bij nodig? Onze loodgieters zijn u hierbij graag van dienst, adviseren u graag en kunnen samen met u de mogelijkheden bekijken.

Voor meer informatie, een offerte of het maken van een afspraak kunt u hier ons contactformulier invullen of bellen naar 085-8770419.


Hoe wordt een afvoer aangelegd?

Het lijkt een simpele klus, maar bij de aanleg van een nieuwe afvoer zijn er wel enkele aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Zo moet de afvoer netjes op afschot worden gelegd, mogen de bochten niet te haaks zijn en moet er soms een beluchter worden geplaatst om stankklachten te voorkomen.
De afvoerbuizen bestaan uit pvc-onderdelen en komen bijna altijd uit op de hoofdriolering van de woning. De afvoerbuizen worden aan elkaar verbonden met een rubberen ring of met een lijmverbinding. Ook zijn er koppelstukken nodig die voorzien zijn van een rubberen afdichtingsring, deze worden strak op elkaar geklemd en hoeven niet verlijmd te worden.


Stappenplan aanleggen afvoer

Allereerst is het belangrijk om te weten welke diameter afvoerpijp u nodig heeft voor de nieuwe afvoer. Doorgaans is een normale maat voor een gootsteen of wasmachine 40 of 50 mm en wordt voor een riolering in de kruipruimte een afvoer van 110 mm geïnstalleerd. Het is van belang dat alle afvoerbuizen op afschot worden geplaatst, zodat het water de goede kant op stroomt en er voldoende beluchting aanwezig is richting het dak om stankklachten te voorkomen.
De pvc-afvoerbuizen zijn makkelijk op maat te zagen en in combinatie met een mof, bochten, Y- en T-stukken aan elkaar te verlijmen of te knellen.

STAP 1
Monteer eerst de sifon op de plaats waar de afvoer van, bijvoorbeeld wastafel of gootsteen, moet komen.

STAP 2
Meet nauwkeurig de lengtes van de benodigde afvoerbuis op en zaag deze op maat met een ijzerzaag. Zorg ervoor dat de horizontale delen van de afvoerbuis voldoende op afschot lopen, richtlijn is 1 cm per meter. U kunt dit eventueel controleren met een waterpas.

STAP 3
Koppel de afgezaagde afvoerbuizen aan elkaar met behulp van een mof, T- of Y- stuk of een bocht. Schuif ter controle de losse delen in elkaar om er zeker van te zijn dat deze goed passen.

STAP 4
Schuur de uiteinden van de pvc-afvoer buis en de binnenkanten van de bochten en de moffen, nadat deze op maat zijn gezaagd.

STAP 5
Smeer de uiteinden van de losse onderdelen in met pvc-lijm en schuif de onderdelen zorgvuldig in elkaar. Let op! Als de delen eenmaal in elkaar geschoven zitten, is er maar een paar seconden de tijd om te corrigeren. Pvc-lijm werkt namelijk heel erg snel.

STAP 6
Schuif de sifon over de afvoer en schroef deze vast aan de wastafel of gootsteen.

STAP 7
Check of het water goed wegloopt en de afvoer inderdaad op afschot ligt en uiteraard of er geen lekkage is.


Wat kost het aanleggen van een afvoer?

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeid, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Voor de aanleg van een complete afvoer zullen wij in de meeste gevallen u eerst een offerte of prijsindicatie geven. U kunt er in ieder geval zeker van zijn dat onze loodgieters uw nieuwe afvoer altijd correct, nauwkeurig en netjes zullen aanleggen.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot