Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Vervangen kraan


Thermostaatkraan, keukenkraan, radiatorkraan of een buitenkraan. Loodgieter.nl heeft ervaring in de vervanging of reparatie van alle soorten kranen. Uw loodgieter zal in eerste instantie altijd de mogelijkheid bekijken of de kraan gerepareerd kan worden, maar zal ook een eerlijk advies uitbrengen als het beter is om de kraan te laten vervangen. Is de kraan ouder dan tien jaar, dan adviseren wij over het algemeen om de kraan niet te laten repareren, maar deze te laten vervangen. Vaak wegen de reparatiekosten niet op tegen en de kosten van vervanging van de kraan en zo kunt u weer jaren zonder problemen en met garantie vooruit.

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters voor het vervangen van de kraan, dan ontvangen wij graag wat meer informatie van u. Welk type kraan of merk en indien mogelijk foto’s van de huidige situatie. Met de juiste informatie komt de loodgieter met de juiste onderdelen en materialen bij u aan huis, dat scheelt uiteraard tijd en geld.

U kunt voor het maken van een afspraak of meer informatie ons contactformulier invullen en eventueel foto’s bijvoegen. Maar u kunt ons natuurlijk ook bereiken via 085-8770419, dit nummer kan ook gebruikt worden om foto’s te sturen via WhatsApp.


Kan de kapotte kraan nog worden gerepareerd?


Of de defecte kraan nog gerepareerd kan worden hangt van meerdere factoren af;

Om de reparatiewerkzaamheden te kunnen inschatten, willen wij graag van u weten waar de kraan precies lekt. Blijft de kraan druppelen, lekt deze op een aansluiting of onder de wastafel of op het aanrecht.

Bij wat oudere kranen kunnen versleten pakkingen vaak de oorzaak zijn van het blijven druppelen van de kraan. Dit is meestal makkelijk te verhelpen en zal door onze loodgieter snel worden hersteld.

De badkamer- en keukenkranen worden veel intensiever gebruikt dan de buitenkraan, waardoor het binnenwerk gevoeliger zal zijn voor slijtage dan bijvoorbeeld de minder gebruikte buitenkraan.

De buitenkranen zijn dan weer veel gevoeliger voor vorstschade, dan is bijna altijd ons advies om de kraan gelijk te vervangen.
Soms zitten de kranen vast door de kalkaanslag, ook dan is vervanging van de kraan meestal ons advies.


Wat is het merk van uw defecte kraan?


De kranen van de meeste A-merken (bijvoorbeeld Grohe, Hans Grohe, Hothbath), geven zelf al 5 jaar fabrieksgarantie op de onderdelen. Een bijkomend voordeel van de aanschaf van een A-merk kraan is ook dat defecte onderdelen na de 5 jaar fabrieksgarantie nog na te bestellen zijn. De mogelijkheid tot reparatie is dus veel groter als u een defect aan een A-merk kraan heeft. Bij de meeste merkloze kranen van de bouwmarkt is het leveren van onderdelen vaak een stuk lastiger en soms zelfs onmogelijk.


Hoe oud is de defecte kraan?


De levensduur van een gemiddelde kraan is tussen de 12 en 15 jaar. Het advies van Loodgieter.nl is om een lekkende of defecte kraan ouder dan 10 jaar te laten vervangen. Vaak wegen de reparatiekosten niet op tegen de kosten van een nieuwe kraan.

Mocht u de kraan willen vervangen, dan adviseren wij om een A-merk kraan terug te plaatsen. Veel kranen in de woning worden elke dag intensief gebruikt en bij eventuele lekkages is er bij de A-merken meer kans op reparatie dan bij merkloze kranen van de bouwmarkt. Bij de iets duurdere A-merk kranen is er ook na de vijf jaar fabrieksgarantie een grotere kans dat de kraan gerepareerd kan worden, omdat de loodgieter dan gericht op merk de onderdelen kan bestellen. Bij sommige mankementen van merkloze kranen zijn de defecte onderdelen moeilijk of niet leverbaar, dan moet de kraan uiteindelijk toch vervangen worden en bent u uiteindelijk duurder uit.


Problemen met uw radiatorkraan?


Radiatorkranen worden minder intensief gebruikt dan bijvoorbeeld de keuken- of badkamerkraan. Eenmaal op de juiste temperatuur afgesteld, zal deze nog minimaal bediend worden. Toch kan ook de radiatorkraan gaan lekken of vastzitten. Afhankelijk van de aard van de klachten wordt reparatie of vervanging geadviseerd.


Wat kost de reparatie van de kraan?


Loodgieter.nl hanteert altijd vaste tarieven voor de voorrijkosten en arbeid, deze zijn terug te vinden op onze tarievenpagina. Wij kunnen een inschatting maken van de benodigde onderdelen en materiaalkosten, zodra uw klacht bij ons bekend is en wij voldoende informatie hebben ontvangen.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot