Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
 • Erkende loodgieters
 • 98% binnen 24u
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Slechts €29,95- voorrijkosten
 • Loodgieter uit uw omgeving
 • Vast ontstoppingstarief
 • Meer dan 175.000 tevreden klanten
 • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

LEIDINGWERK


Voor het aanleggen, repareren of vervangen van al het mogelijke leidingwerk in en om de woning heeft Loodgieter.nl de juiste vakman voor u!
Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters, dan kunt u bellen naar 085-8770419 of het contactformulier invullen, dan bellen wij u!


WERKZAAMHEDEN AAN DE WATERLEIDING

Bonkende waterleiding
Eén van de meest gehoorde klachten die wij ontvangen van onze klanten is de overlast van een bonkende of klapperende waterleiding, oftewel waterslag. Deze waterslag ontstaat wanneer er een kraan snel wordt dichtgedraaid en is niet alleen hinderlijk, maar op termijn ook schadelijk voor de waterleiding. Door de trillingen kunnen beugels los gaan laten van de muur en in het ergste geval een lekkage en waterschade veroorzaken.

Uw loodgieter kan dit oplossen door een waterslagdemper te plaatsen dicht bij de kraan waar de waterslag zich voordoet.

Aanleggen of verleggen van de waterleiding
Verbouwing van badkamer of keuken of misschien wilt u graag een buitenkraan laten plaatsen? Soms is het nodig om een nieuwe waterleiding aan te leggen of de huidige waterleiding te verleggen. Loodgieter.nl helpt u hier graag bij!

Afdoppen van de waterleiding
Als een waterleiding tijdelijk of voor langere tijd niet wordt gebruikt, dan zal deze moeten worden afgedopt. Dit kan bijvoorbeeld door een knelkoppeling te gebruiken of een dop aan het eind van een koperen leiding te solderen. Bij een kunststof leiding zal uw loodgieter met een speciale perstang een eindstuk op de leiding persen om deze af te doppen.

Doorboorde of gesprongen waterleiding
Een ongeluk zit soms in een klein hoekje en het kan altijd gebeuren dat u tijdens het klussen per ongeluk de waterleiding raakt. Sluit dan altijd als eerste de hoofdkraan af, deze vindt u meestal terug in de buurt van de meterkast of in ieder geval bij de watermeter.

Een gesprongen waterleiding kan verschillende oorzaken hebben, denk hierbij aan een verstopping, slijtage of invloeden van buitenaf. De buitenkraan is ook een veel voorkomende oorzaak van het springen van de waterleiding. Als deze in vorstperiode niet is afgesloten, dan bestaat er altijd het risico dat de leiding naar de kraan toe bevriest en het water gaat uitzitten. Belangrijk dus om de buitenkraan in de winter af te sluiten en de leiding goed leeg te laten lopen.


WERKZAAMHEDEN AAN DE GASLEIDING

Inspectie van de gasleiding
Tot halverwege de jaren ’80 werden nog veel huizen opgeleverd met stalen gasleidingen. Dat is op zich geen enkel probleem, maar het is wel belangrijk stalen leidingen met regelmaat goed te inspecteren. Vooral in vochtige ruimtes, zoals bijvoorbeeld de kruipruimte, bestaat er een risico op corrosievorming en dat kan op den duur een lekkage en dus gaslek veroorzaken. Wellicht dat u de inspectie van de gasleidingen kan combineren met de periodieke onderhoudsbeurt van de cv-ketel.

Afpersen van de gasleiding
Er zijn twee situaties waarbij het noodzakelijk is om een gasleiding af te persen:
 • Het afpersen van een gasleiding is nodig wanneer de gasleiding niet langer wordt gebruikt. De gasleiding wordt dan volledig afgedopt, zodat het gas geen enkele kans meer heeft om te ontsnappen.
 • Een gasleiding wordt ook afgeperst om een eventuele gaslekkage te kunnen opsporen en herstellen.
Gaslucht
Ruikt u een gaslucht in de woning of hoort u een sissend geluid in de buurt van de gasleiding, dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen.
 • Sluit de hoofdtoevoer van het gas af. De hoofdgaskraan bevindt meestal in de meterkast, vlak voor de gasmeter.
 • Open ramen en deuren en ventileer de ruimte goed
 • Wees voorzichtig met elektriciteit en vuur
 • Neem direct contact op met uw loodgieter
Aanleggen, verleggen of aansluiten gasleiding
Wilt u de cv-ketel verplaatsen of misschien een sfeervolle gaskachel laten installeren? Vaak is het dan noodzakelijk om een gasleiding aan te leggen of om te leiden. Zeker bij een gasleiding is het belangrijk dat werkzaamheden deskundig en met de juiste materialen worden uitgevoerd. Een onsolide aansluiting van de gasleiding kan desastreuze gevolgen hebben. Laat voor de veiligheid de werkzaamheden aan de gasleiding liever uitvoeren door een expert.


Lekdetectie-onderzoek gasleiding en waterleiding

Heeft u een lekkage aan de gas- of waterleiding en kunnen u en/of de loodgieter niet met het blote oog achterhalen waar het precies vandaan komt, dan is een lekdetectie-onderzoek een uitkomst. Met professionele en geavanceerde apparatuur kan een lekdetectie-specialist, zonder onnodig hak- en breekwerk, bijna elke lekkage snel traceren. Het voordeel hiervan is dat de reparatiewerkzaamheden heel gericht en op de juiste plek kunnen worden uitgevoerd.


 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot