Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Buitenkraan aanleggen

Wilt u een buitenkraan laten aanleggen door een ervaren loodgieter?
Wij zijn u daarbij graag van dienst en maken graag een afspraak voor u met een ervaren vakman, die met de juiste materialen deze klus voor u kan uitvoeren. Zo heeft u de zekerheid dat de buitenkraan op de juiste manier wordt aangelegd en heeft u garantie op de werkzaamheden.


Wat kost het aanleggen van een buitenkraan?

Loodgieter.nl hanteert vaste tarieven voor arbeid en voorrijkosten, maar de kosten van het aanleggen van een buitenkraan is afhankelijk van meerdere factoren. Om een prijsindicatie te kunnen geven is het van belang waar de huidige waterleiding ligt en welke kraan u geïnstalleerd wilt hebben. Ook kunt u een keuze maken tussen een gevelkom of een muurplaat. Op basis van deze gegevens maken wij graag voor u een prijsindicatie of een offerte.


De geschikte plaats om de buitenkraan te plaatsen

Allereerst is het belangrijk om de beste plaats te bepalen waar de buitenkraan geplaatst kan worden. Eerst zal de loodgieter kijken of er eventueel al een waterleiding ligt en of de waterkraan hier makkelijk op kan worden aangesloten. Als er geen waterleiding aanwezig is, dan is er de mogelijkheid om een nieuwe waterleiding aan te leggen via de kruipruimte. Ook is het belangrijk dat de buitenkraan minimaal 50 cm boven de grond gemonteerd kan worden en hoger geplaatst dan het punt waar deze op de waterleiding wordt aangesloten.


Buitenkraan aanleggen via de kruipruimte

Als er een nieuwe waterleiding moet worden aangelegd of omgeleid via de kruipruimte, dan brengt dit extra kosten met zich mee. Voor de veiligheid bij het werken onder de vloer, wordt dit altijd uitgevoerd door twee man. Ook zullen de materiaalkosten hoger uitvallen, alles moet netjes gebeugeld worden onder de vloer en de afstand moet worden overbrugd. De toegankelijkheid onder de vloer is ook van belang voor het aanleggen van de waterleiding. Moet er door de fundering worden geboord of komt er graafwerk bij kijken? Kortom, kosten zijn lastig in te schatten omdat de situatie in de kruipruimte vaak verschilt.


vorstvrije buitenkraanVoorbeeld vorstvrije buitenkraan

Het plaatsen van een vorstvrije buitenkraan heeft het grote voordeel dat het afsluiten van deze kraan in de winter niet nodig is. Bij een vorstvrije buitenkraan wordt het water niet aan de buitenkant, maar aan de binnenkant van de gevel afgesloten. Kans op bevriezing is daardoor minimaal.
Helaas zijn niet alle woningen geschikt om een vorstvrije buitenkraan te kunnen plaatsen. Deze kranen moeten met een rechte leiding door de muur worden aangesloten, waardoor de buitenkraan aan de binnenkant van de muur de woning binnenkomt. Wellicht is dit geen optie als de kraan direct uw keuken of woonkamer binnenkomt en onmogelijk weggewerkt kan worden.
Reguliere buitenkranen worden onder de vloer, via de kruipruimte aangelegd. Dit is helaas geen mogelijkheid voor een vorstvrije buitenkraan.
Ook belangrijk voor het plaatsen van een vorstvrije buitenkraan is de inbouwdiepte. Enkele vorstvrije buitenkranen hebben een vereiste inbouwdiepte van bijvoorbeeld 12 cm tot 40 cm, uw gevel dient dus minstens 12 cm en maximaal 40 cm dik te zijn.
Mocht uw woning ongeschikt blijken te zijn voor plaatsing van een vorstvrije buitenkraan, dan is er altijd nog de mogelijkheid om te kijken of er een afsluitkraan voor de buitenkraan geplaatst kan worden. Bespreekt u zeker deze mogelijkheid met uw loodgieter, zij denken graag met u mee!


Standaard buitenkraanStandaard buitenkraan

Een standaard buitenkraan kan geleverd worden in meerdere uitvoeringen. Wilt u bediening met een spindel, krukbediening of bediening met een sleutel? De buitenkraan met spindel bestaat in verschillende uitvoeringen. Een buitenkraan met een sleutel is een mooie optie voor uw voortuin. Wanneer de kraan gebruikt wordt, moet de kraan met de sleutel open en dicht gezet worden. Na gebruik kunt u de sleutel van de kraan verwijderen en deze op een vaste plek bewaren. Op deze manier kan uw buitenkraan niet worden opengezet zonder uw goedvinden.

Het advies voor een buitenkraan is, dat het wijs is om deze in de winter af te sluiten door de stopkraan dicht te draaien, deze zit meestal in de buurt van de buitenkraan. Zorgt u er verder voor dat er geen water meer in de leiding zit, wat voor schade kan zorgen wanneer het bevriest.

Koperen of kunststof buitenkraan

De prijzen van kunststof kranen lopen zeer uiteen, maar in dit geval geldt wel dat goedkoop uiteindelijk duurkoop kan zijn. Kunststof kranen zijn meestal wel goedkoper dan koperen kranen, maar een koperen kraan is wel degelijker en steviger. Voor beide kranen geldt dat de kosten kunnen oplopen als u kiest voor een bijzondere uitvoering of betere kwaliteit.

Buitenkraan in gevelkom of muurplaat plaatsen

Om een buitenkraan te kunnen monteren wordt er een muurplaat of gevelkom gebruikt. Een muurplaat wordt tegen de gevel geschroefd en een gevelkom verzonken in de muur. Een gevelkom is mooier om te zien en geeft extra bescherming aan de buitenkraan, aan u de keuze!


Afspraak maken met een loodgieter

Wilt u meer informatie over het aanleggen van uw buitenkraan, advies of een offerte aanvragen?
U kunt hiervoor ons contactformulier invullen of contact met ons opnemen via 085-8770419.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot