Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Badkraan vervangen

Een lekkende of defecte badkraan?
Onze loodgieters helpen u graag om de badkraan te repareren. De loodgieter zal eerst kijken of de badkraan gemaakt kan worden. Soms is het probleem simpel op te lossen door het vervangen van een binnenwerk of cartouche. Of is het verstandig om de badkraan te laten vervangen?

Is de badkraan ouder dan tien jaar? Het advies is dan om de badkraan te laten vervangen en niet meer te laten repareren. De kosten van de reparatie wegen vaak niet op tegen de kosten van vervanging en zo kunt u weer jaren zonder problemen vooruit.

Wilt u een afspraak maken met één van onze ervaren loodgieters voor de vervanging van de badkraan? Graag ontvangen wij zoveel mogelijk informatie van u, welke type of merk badkraan en graag foto’s van de huidige situatie. Heel belangrijk is om de juiste hart-op-hart maat van de huidige badkraan door te geven, dan komt de loodgieter met de juiste onderdelen bij u op bezoek.


Hart-op-hart maat

De juiste hart-op-hart maat opmeten is heel eenvoudig. Het is de afstand tussen het middelpunt van het ene object en het middelpunt van het andere object. De meeste badkranen worden geleverd in de standaard maten van 12 en 15 cm. Via deze link kunt u een filmpje bekijken van het opmeten van de hart-op-hart maat.


De keuze uit diverse soorten badkranen

Een badkraan kan een echte blikvanger zijn in de badkamer en er is een ruime keuze op de markt in uitvoeringen en kleuren.

Opbouw badkraan 

 De goedkoopste uitvoering is de opbouwbadkraan met twee knoppen voor warm en koud water. Deze kraan wordt op de muur geplaatst en is makkelijk te installeren. Vervanging van de opbouwbadkraan kan vrij eenvoudig en vlot worden uitgevoerd, op voorwaarde dat de nieuwe badkraan dezelfde hart-op-hart maat heeft.


Inbouw badkraan

Installatie van een inbouw badkraan kost wat meer tijd, maar geeft wel een mooie strakke uitstraling aan de badkamer en is makkelijk schoon te houden. Het inbouwdeel wordt in de muur weggewerkt en netjes afgewerkt. Nadeel is dat reparaties aan een inbouw badkraan wat complexer zijn en meer tijd en geld kosten. Mocht de kraan niet meer te repareren zijn, dan zal het binnenwerk uitgebroken moeten worden om een nieuw binnenwerk te kunnen plaatsen.

Vrijstaande badkraan

Het toppunt van luxe, een vrijstaand bad met een vrijstaande badkraan. De badkraan wordt geïnstalleerd vanaf de grond en komt uit boven het bad. Een vrijstaande badkraan is makkelijk te plaatsen en goed schoon te houden.


Thermostatische badkraan

Tegenwoordig heeft de thermostatische badkraan het in populariteit gewonnen van de ouderwetse opbouwbadkraan. Het voordeel van de thermostatische badkraan is dat er een vaste temperatuur kan worden ingesteld met slechts één knop. Voordeel hiervan is dat het water altijd gelijk op de gewenste temperatuur is en er geen water wordt verspild. Met de andere knop kan de gewenste waterdruk worden geregeld. Een thermostatische badkraan is vooral het overwegen waard in gezinnen met kinderen. Doordat de temperatuur is vastgezet, is het verbranden van de vingertjes niet meer mogelijk.

Bezuinig niet op een goede badkraan en kies er een uit van goede kwaliteit en een A-merk. De meeste A-merken (bijvoorbeeld Grohe, Hotbath en Hans Grohe) geven bij aankoop al 5 jaar fabrieksgarantie op de onderdelen. Bijkomend voordeel van de A-merk badkranen is, dat defecte onderdelen makkelijk besteld en geleverd kunnen worden. Voor veel merkloze badkranen van de bouwmarkt of internet is het bestellen van onderdelen vaak een stuk lastiger of zelfs onmogelijk, zodat de badkraan uiteindelijk weer vervangen moet worden. Goedkoop is dus vaak duurkoop!


Afspraak maken met de loodgieter en de kosten?


Een afspraak maken kan door het contactformulier in te vullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Liever telefonisch een afspraak maken? Dat kan via 085-8770419.

Loodgieter.nl hanteert altijd een vast tarief voor de voorrijkosten en de arbeid, geen verrassingen achteraf en u weet altijd waar u aan toe bent.

 

 


Foto's van problemen van klanten

Loodgieter Badkraan vervangen

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot