Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter

Gasleiding verleggen

Het is heel belangrijk dat het verleggen van de gasleiding deskundig en met de juiste materialen wordt uitgevoerd. Een ondeugdelijke aansluiting van de gasleiding kan zeer grote gevolgen hebben. Gas is zeer brandgevaarlijk en kan in sommige gevallen ontploffingsgevaar veroorzaken. Laat voor uw veiligheid deze werkzaamheden altijd uitvoeren door de expert! Loodgieter.nl maakt graag een afspraak voor u met een ervaren vakman.


Welk materiaal gasleiding?

Mocht u als ervaren doe-het-zelver toch zelf de gasleiding willen verleggen, dan is de roodkoperen gasleiding het makkelijkste aan te leggen. Stalen of kunststof gasleidingen zijn ook een optie, maar dan heeft u speciaal en zeer kostbaar gereedschap nodig.
De meest gangbare maat van de koperen buizen zijn 22 mm en 15 mm, deze buizen kunnen aan elkaar gekoppeld worden met behulp van een knelkoppeling of ze kunnen gesoldeerd worden.


Richtlijnen verleggen gasleiding

Als u zelf of de loodgieter een gasleiding aanlegt, dan is het belangrijk dat de gasleiding om de 45 cm vast wordt gezet. Hiervoor worden speciale beugels gebruikt ook wel zadels genoemd. Het is vooral belangrijk dat de gasleiding niet onder spanning komt te staan bij het monteren.

Gasleidingen die door de vloer, kruipruimte, tuin of wanden heenlopen, moeten door een pvc-mantel worden geleid. Dit beschermt de koperen buis extra tegen vocht, beschadigingen en andere invloeden van buitenaf. Als de gasleiding door de kruipruimte moet worden gelegd, dan mogen hier geen verbindingen in gemaakt worden. Het is dus niet altijd mogelijk om een gasleiding door de kruipruimte te laten lopen. Uw loodgieter kan u adviseren wat de mogelijkheden zijn.

Uiteraard is het belangrijk dat de verbindingsstukken en knelkoppelingen van de gasleiding goed worden gemonteerd en geen gas kunnen lekken.

Ook belangrijk om te weten als u zelf de gasleiding gaat verleggen is dat u alleen werkzaamheden een aanpassingen mag aanbrengen ná de gasmeter! De gasmeter en alle aansluitingen daarvoor, zijn eigendom van uw energieleverancier.


Gaslucht na verleggen gasleiding?

Mocht u na het verleggen van de gasleiding toch een gaslucht ruiken, neem dan geen enkel risico!
Ga niet gelijk op zoek naar de bron van de gaslucht, maar neem eerst de volgende maatregelen:


Sluit de hoofdtoevoer van het gas af

De hoofdkraan vindt u vlak voor de gasmeter, meestal in de meterkast. Lopen de uiteinden van het kraantje mee met de leidingen, dan staat de leiding open. Staan de uiteinden haaks op de leiding, dan is de leiding afgesloten.

Ventileer de ruimte goed

Open de ramen en deuren en geef het gas de mogelijkheid om uit de ruimte te ontsnappen.

Gebruik géén vuur

Brand geen kaarsje en steek geen sigaretje op.

Voorzichtig met elektra

Kleine vonkjes van bijvoorbeeld een lichtschakelaar, kunnen bij een grote hoeveelheid opgehoopt gas tot een explosie leiden

Schakel direct een loodgieter in om het gaslek te verhelpen en de veiligheid van u en uw gezinsleden te waarborgen.

Een kleine gaslekkage na het verleggen van de gasleiding kan lang onopgemerkt blijven, is niet zichtbaar en u ruikt het niet, zeker in goed geventileerde ruimtes. U merkt het uiteindelijk pas na het zien van de stijgende gasrekening of het wordt zichtbaar op de slimme meter dat er ongewenst gas is weggelekt.

Deze kleine en onzichtbare gaslekkages kunnen door een professionele loodgieter voor u worden opgespoord en hersteld. Tegenwoordig kan dat gelukkig zonder destructief hak- en breekwerk, door middel van het afpersen van de leiding.
De loodgieter zal als dan eerst de gasleidingen en gasslangen inspecteren en afpersen. Daaropvolgend wordt er een drukmetingen uitgevoerd op het leidingwerk en wordt de veiligheidsklep gecontroleerd. Waar het nodig zal zijn wordt het leidingwerk met scheurtjes/lekkages vervangen. Na de herstelwerkzaamheden wordt alles nogmaals doorgemeten, zodat de loodgieter uw veiligheid kan garanderen.


Wat kost het verleggen van de gasleiding?

Loodgieter.nl hanteert vaste tarieven voor de voorrijkosten en de arbeid, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina.

Eventuele bijkomende kosten van materiaal of meerwerk is afhankelijk van meerdere factoren:

Allereerst is het belangrijk om te weten waar de gasleiding doorheen moet worden verlegd en wat de route door de woning of de tuin is. Voor de aanleg van een gasleiding in de kruipruimte of de tuin zal een andere installatiemethode moeten worden toegepast dan in de woning.
Moet de leiding worden weggewerkt in een betonvloer? Dan zullen er sleuven in de vloer moeten worden gefreesd en de gasleiding door een pvc-mantel worden geleid. Bij een houten vloer zal de gasleiding door en langs de balken moeten worden gelegd en gebeugeld.

Met voldoende informatie over uw wensen en situatie kunnen wij een aardige inschatting maken van de bijkomende kosten of u een offerte aanbieden.


Afspraak maken met de loodgieter?

Werken met gas brengt altijd risico’s met zich mee en het is belangrijk dat de leidingen goed zijn aangesloten en 100% dicht zijn. Schakel daarom altijd een specialist in voor het verleggen van de gasleiding en het aansluiten van het gas.

Wij helpen u graag de gasleiding te verleggen naar de gewenste plaats voor de gashaard, keuken of cv-ketel.

Wij maken graag een afspraak voor u met de vakman die het beste aansluit bij uw wensen. U kunt hiervoor het contactformulier invullen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak. Liever telefonisch een afspraak maken? Bel dan: 085-8770419.

 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot