Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Verroeste gasleiding

Voor gasleidingen worden verschillende leidingen gebruikt, zo heb je (ouderwets) dikwandig staal, koper en kunststof.
De meest gebruikte leidingtypen zullen koper en kunststof zijn.
En moet goede reden, koper heeft namelijk de goede eigenschap dat deze zeer weinig last heeft van corrosie. Nou is het niet zo dat deze helemaal niet corrodeert, maar als er éénmaal corrosie vorming zichtbaar is, kan dit bij tijdig optreden beperkt worden. Het vervangen van een koppeling, of een  deel van de leiding is voldoende.
 

gaslekkage opsporen

Heeft u een gaslek, of ruikt u een gaslucht, sluit dan zo snel als mogelijk de hoofkraan en zet ramen en deuren open. Door het dichtdraaien van de hoofdkraan is het directe gevaar van een gaslek weg en geeft het u de tijd om opzoek te gaan naar een vakman.

Gaslekkage opsporen met druktest

Gaslekkage opsporen wordt door middel van een druktest gedaan.
Door in de meterkast de leidingen onder druk te zetten wordt door drukverlies zichtbaar welke leiding het probleem zit. Wanneer vastgesteld is in welke leiding het lekt zit, wordt er verder onderzoek gedaan naar de visuele punten van de leiding. Hierbij moet u denken aan blootliggende leiding en/of koppelingen.
 
Indien het probleem in de zichtbare delen van de leidingen zit, kunnen deze vaak worden hersteld.
De gaslekkage vind vaak plaats om de (knel)koppelingen van een stuk leiding.
De reden hiervan is dat ons gas aanzienlijk “schoner” geleverd en getransporteerd wordt door ons leidingenwerk. Het huidige gas bevat namelijk minder vocht. Het “Hennep”, ook wel paardenhaar, wat gebruikt werd als afdichting van deze koppelingen droogt hierdoor uit. Oudere woningen waarbij hennep gebruikt is om de koppelingen te dichten hebben hierbij grote kans op een gaslekkage.
Na de reparatie van het zichtbare leidingwerk zal opnieuw de druktest plaatst moeten vinden om er zeker van te zijn dat de reparatie geslaagd is er geen andere gaslekkages meer zijn.
 

Gaslekkage in de muur?

Maar wat te doen als het leidingwerk weggewerkt zit in de muur ?
Wanneer er een gaslekkage geconstateerd wordt in een leiding welke volledig is weggewerkt in de muur is het erg lastig om te bepalen waar deze zit. Indien mogelijk proberen wij een noodvoorziening te treffen zodat niet de hoofdkraan dicht gedraaid hoef te worden. Echter zal een dergelijke constatering vaak resulteren in het aanleggen van een geheel nieuwe gasleiding, de zogenaamde bypass.
 
 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot