Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Reparatie gaskachel

 
Heeft u een gashaard in de woning? Dan beschikt u over een relatief schone wijze van verwarming. Hiermee wordt de ruimte waar de haard zich bevindt goed warm en tevens geniet u van dezelfde gezellige sfeer die ook met een open haard ervaren wordt. Ook een haard op gas krijg creëert een gezellig vlammenspel dat bovendien ook nog regelbaar is. Ten opzichte van een open haard heeft een gaskachel weinig onderhoudswerk. As- en houtresten hoeven niet te worden opgeruimd en rook en stank zal ook geen kans krijgen om de woonkamer in te komen. Maar wat als de kachel of bepaalde onderdelen niet meer werken? Een loodgieter kan hierbij helpen!

Batterijen van de haard

Waar veel mensen niet van op de hoogte zijn, is dat een gashaard ook een stukje elektronica bevat. Vooral de huidige generatie haarden zijn met een afstandsbediening te regelen. Met elektronica kan de kachel worden ontstoken en kan de warmte en de intensiteit van het vlammenspel worden ingesteld. Maar de kachel is alleen op een gasleiding aangesloten en niet op het stroomnet. Dit komt omdat er batterijen inzitten. Wanneer u moeite krijgt met het ontsteken van het gas, dan is de kans zeer groot dat de batterijen bijna of volledig leeg zijn. Moderne kachels zullen dit overigens zelf ook aangeven. In de kachel zit een serviceluikje. Hierachter zit een zwart doosje waar de batterijen in zijn opgeborgen. Dit doosje is te verwijderen, zodat gemakkelijk de batterijen kunnen worden vervangen. Houdt overigens ook de batterijen van de afstandsbediening in de gaten.

Installatie van gasverwarming

De installatie van een gaskachel vergt wel enige expertise. Dit komt omdat de kachel aangesloten moet worden op een gasleiding. Soms is er nog helemaal geen gasleiding aanwezig op de plek waar de haard geplaatst moet worden. Het is zeer aan te raden om een gasleiding door een loodgieter te laten aanleggen. De loodgieter is opgeleid en heeft de nodige expertise met het aanleggen van gasleidingen en het installeren van gaskachels. Zo weet u dan ook zeker dat de kachel goed en veilig is aangesloten en dat u geen verdere problemen met de kachel of gasleiding krijgt.

Het verplaatsen van gaskachels

Er zijn tegenwoordig zeer fraaie modellen gaskachels op de markt, waaronder mooie vrijstaande gashaarden. Wanneer u de oude haard wilt vervangen door bijvoorbeeld een fraaie vrijstaande gashaard dan moet een kachel verplaatst worden. Dit is niet het grootste probleem, maar wel het verplaatsen van de gasleiding. Dit geldt ook als de woning wordt verbouwd en u heeft een andere plek in gedachten voor de haard. Schakel voor verplaatsing van de kachel daarom een loodgieter in. Vooral als de gasleiding mooi weggewerkt moet worden als de haard bijvoorbeeld in de het midden van de kamer wordt geplaatst. De loodgieter zal hiervoor sleuven frezen in de vloer, waardoor de gasleiding onzichtbaar door de kamer loopt.

Onderhoud van gashaarden

Wilt u lang plezier van de gaskachel hebben, dan is het onderhouden hiervan essentieel. Tijdens een onderhoudsbeurt kan de loodgieter kwetsbare onderdelen signaleren en zo nodig vervangen. U loopt dan niet het risico dat u tijdens een koude winter met een defecte haard zit. Laat onderhoud minimaal eenmaal per jaar plaatsvinden, het beste na de zomer als de haard weer in werking wordt gesteld voor de komende winter.

Gaskachel is uitgevallen

Het kan voorkomen dat uw gaskachel is uitgevallen. Soms doet de kachel het nog even kort, maar valt daarna uit.
Dit kan te maken hebben met verschillende oorzaken, zoals de TTB (termische terugslag beveiliging), de thermokoppel of zelfs een volle RGA (rookgasafvoer).
Dit verschilt per type of situatie en moet u echt aan een expert over laten.Voor het maken van een afspraak voor het onderhoud van de gaskachel of gashaard kunt u het contactformulier invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op! 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot