Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

Gas aansluiten in woning of caravan


Het aansluiten van het gas aan het fornuis, gaskookplaat of gaskachel is een relatief makkelijke klus en prima zelf te doen. Werken met gas brengt echter altijd de nodige risico’s met zich mee en bent u niet die handige klusser, dan is het raadzaam om dit uit te besteden aan een ervaren vakman. Dan weet u zeker dat het gas goed is aangesloten en is uw veiligheid in ieder geval verzekerd!

Mocht u deze klus toch zelf uitgevoerd hebben en ruikt u na eigen installatie een gaslucht, dan adviseren wij u de gaskraan, al dan niet de hoofdkraan dicht te draaien en de ruimte goed te ventileren. Uw hoofdgaskraan bevindt zich vlak voor de gasmeter, meestal in de meterkast. Wanneer de uiteinden van het kraantje met de leidingen meelopen, dan staat hij open. Staan de uiteinden haaks op de leiding, dan is hij dicht.

Voor spoed kunt u altijd contact met ons opnemen via 085-8770419.

Wilt u een afspraak maken met één van onze loodgieters voor het aansluiten van het gas, dan kunt u hiervoor ook het contactformulier of telefonisch contact opnemen.


Gasfornuis laten aansluiten door de vakman

Wanneer er al een afgedopte gasleiding uit de muur aanwezig is op de plek waar u het fornuis wilt hebben, dan zal de loodgieter over het algemeen de werkzaamheden hebben uitgevoerd binnen het uur. De loodgieter zal dan een nieuwe gaskraan voor u plaatsen, waarop de gasslang aangesloten kan worden.


Keuze tussen een rubberen of rvs-gasslang

Wij raden u aan, in verband met de veiligheid, te allen tijde voor een rvs-gasslang te kiezen. Hoewel deze iets duurder is in de aanschaf, is deze gasslang onderhoudsvrij en kan bij alle installaties geplaatst worden en gaat een leven lang mee. Dus u heeft er geen omkijken meer naar. Rubberen gasslangen daarentegen mogen bijvoorbeeld niet bij een inbouw gaskooktoestel, gasfornuis of oven gebruikt worden. In verband met de vrijkomende hitte is er kans op uitdroging en het scheuren van de slang.
Kiest u toch voor een rubberen slang, controleer deze dan regelmatig. Dit is simpelweg te doen door de gasslang licht te buigen, eventuele haarscheurtjes kunnen dan zichtbaar worden. Vervang de gasslang in ieder geval elke vijf jaar om nare gevolgen te voorkomen. Op de gasslangen staat een datum afgedrukt, dit kan de productiedatum zijn of de vervangingsdatum. Reden te meer om toch voor een rvs-gasslang te kiezen, eenmalige montage en niet meer hoeven nadenken over vervangen na vijf jaar.


Meer redenen om een vakman in te schakelen

Ondanks dat het een relatief makkelijke klus is, zijn er meer redenen om de aansluiting door een loodgieter te laten uitvoeren.
Aardgas ontbrandt heel makkelijk, dat is ook waarom we het gebruiken als de brandstof voor het fornuis. Wanneer het gas niet gelijk opbrandt en in een afgesloten ruimte terecht komt, dan bestaat het gevaar op een explosie en brand. Een gaslek kan levensgevaarlijk zijn voor de gezondheid. Ontsnapt gas verdrijft zuurstof uit de ruimte en kan bij inademing leiden tot verstikking, vooral in een kleine ruimte, zoals een caravan.
Als de gasslang te dicht op de kookplaat is aangesloten, kan deze oververhit raken tijdens het koken. De gasslang zal eerder uitdrogen of beschadigen en de kans op een gasexplosie vergroten.


Wat kost het aansluiten van het gasfornuis?

Loodgieter.nl hanteert vaste tarieven voor de voorrijkosten en de arbeid, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina
 

 
 

 


Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot