Direct bellen Direct aanvragen
Snel een Loodgieter nodig ? Bel ons! 085 8770 419 Nu bereikbaar!

Medewerker loodgieter.nl
  • Erkende loodgieters
  • 98% binnen 24u
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Slechts €29,95- voorrijkosten
  • Loodgieter uit uw omgeving
  • Vast ontstoppingstarief
  • Meer dan 175.000 tevreden klanten
  • Binnen 2 kantooruren contact
Loodgieter
Loodgieter
Loodgieter

RVS-gasslang vervangen


De rvs-gasslang vervangen of het aansluiten van een gasfornuis is een relatief makkelijke klus en prima zelf te doen. Werkzaamheden met gas brengen echter altijd wel de nodige risico’s met zich mee en als u niet over voldoende kluservaring beschikt, dan is het raadzaam om dit uit te besteden aan een ervaren vakman. Zo weet u zeker dat de RVS-gasslang en het fornuis goed zijn aangesloten en is de veiligheid in ieder geval gegarandeerd!

Mocht u de gasslang toch zelf hebben aangesloten en ruikt u een gaslucht na installatie, dan adviseren wij u de gaskraan, al dan niet de hoofdkraan dicht te draaien en de ruimte goed te ventileren. De hoofdgaskraan bevindt zich meestal in de meterkast, vlak voor de gasmeter. Als de uiteinden van het kraantje met de leidingen meelopen, dan staat de gaskraan open. De gaskraan is gesloten als de uiteinden haaks op de leiding staan.

Wilt u een afspraak maken met een van onze loodgieters voor het aansluiten van de RVS-gasslang en het gasfornuis, dan kunt u hiervoor het contactformulier invullen of telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 085-8770419.


Voordelen van een rvs-gasslang

Voor de veiligheid adviseert Loodgieter.nl om te allen tijde de keuze te maken om een rvs-gasslang te plaatsen. Een rvs-gasslang is wat duurder in aanschaf, maar is onderhoudsvrij, kan bij alle installaties geplaatst worden en gaat een leven lang mee. Dus eenmalige aanschaf en aansluiting en verder geen omkijken meer naar.
Een rvs-gasslang heeft aan beide uiteinden een draaibare koppeling, een zogenaamde Swivel-koppeling. Deze voorkomen het knikken en draaien van de gasslang. De rvs-gasslangen zijn niet gevoelig voor uitdroging en UV-straling en volop getest op temperatuur en de diverse toepassingsmogelijkheden.


Nadelen rubberen gasslang

Uit veiligheidsoverwegingen mogen rubberen gasslangen niet geïnstalleerd worden bij een inbouw gaskooktoestel, gasfornuis of oven. Bij eventueel vrijkomende hitte bestaat de kans op uitdroging en het scheuren van de gasslang.
Als u er toch voor kiest om een rubberen slang te plaatsen, controleer de gasslang dan wel regelmatig. De gasslang kan getest worden door de gasslang lichtjes te buigen, eventuele haarscheurtjes worden dan zichtbaar. Vervang de rubberen gasslang in ieder geval om de vijf jaar om eventuele nare gevolgen te voorkomen. Op de rubberen gasslang staat een datum afgedrukt, dit kan de productiedatum of de vervangingsdatum zijn. Deze nadelen van de rubberen gasslang zijn reden genoeg om bij vervanging voor de rvs-gasslang te kiezen, eenmalige montage en niet meer na te hoeven denken over vervanging na vijf jaar.


gasfornuis aansluiten met een rvs-gasslang door de vakman

Komt er uit de muur al een afgedopte gasleiding op de plek waar het gasfornuis moet worden aangesloten, dan zal de loodgieter de werkzaamheden meestal binnen het uur hebben uitgevoerd. De loodgieter plaatst een nieuwe gaskraan, waarop de rvs-gasslang kan worden aangesloten.


Meer redenen om een loodgieter in te schakelen

Het aansluiten van een rvs-gasslang is meestal een relatief makkelijke klus, maar er zijn meer redenen te bedenken om de aansluiting door een loodgieter te laten uitvoeren.
Aardgas heeft de eigenschap om vrij makkelijk te ontbranden, dat is ook de reden waarom het gebruikt wordt als brandstof voor het fornuis. Als gas niet gelijk opbrandt en in een afgesloten ruimte terecht komt, dan bestaat het gevaar op explosie of brand. Eventuele gaslekken kunnen levensbedreigend zijn voor de gezondheid. Ontsnapt gas verdrijft zuurstof uit de ruimte. Bij inademing kan dit leiden tot verstikking. Vooral in kleinere ruimtes, zoals caravan, boot of chalet is er een verhoogd risico op gevaarlijke situaties.
Als een rubberen gasslang te dicht op de kookplaat is aangesloten, dan bestaat het risico dat deze oververhit raakt tijdens het koken. De rubberen gasslang zal dan eerder kunnen uitdrogen of beschadigen en dat vergroot de kans op een gasexplosie.


Wat kost het aansluiten van een rvs-gasslang?

Loodgieter.nl hanteert voor de voorrijkosten en arbeid altijd vaste tarieven, deze kunt u nalezen op onze tarievenpagina 

Nog niet overtuigd? Zie  onze reviews op Trust Pilot